En något seg dag

Vissa dagar är man bara så himla trött och seg. En sån dag var det idag.

Jag försöker tänka på att inte ha dåligt samvete för vad jag inte gör, men det är svårt. Jag tränar mig på det… Tanken är att försöka vara glad för det jag gör istället. Idag har jag t ex varit på möte med nån från arbetsförmedlingen och en anställd i affären som haft praktik. Jag ska ju föreställa chef för fyra personer på min fritid, eller föreställa, det är jag ju. Fast jag ska försöka slingra mig ur för jag orkar inte det egentligen. Sen har jag varit på mitt betalda jobb hela dan, sen haft en lektion med min pianoelev och sen varit i stallet. Nu har jag ett ton bokföring att göra (också obetalt) men jag ska äta lite mat först hade jag tänkt. Man får ju inte vara dum. 😉

Hade tänkt rida ut på Nova egentligen men jag orkade inte. Dessutom gick hon längst ner i hagen och hade det jättebra och brydde sig inte ens när jag kom, ibland när hon står vid grinden och gnäggar kan man ju inte neka henne att komma ut på nåt kul!  😉 Tell fick iallafall komma ut på promenad. Vi gjorde lite lösgörande övningar i grimma på banan också, lite ”bodybalance” typ och tränade på lite tricks. Han var så himla lugn och harmonisk idag så han fick vara helt lös. Och vi har inget staket runt banan, så det var tur att han följde mig överallt som en hund! (Läs: Jag hade fickorna fulla av godis och det vet han. 😉 )

Jag är glad åt att han följer mig så fint, att han kan snurra på kommando åt båda hållen och kan buga ”på riktigt” nu. Fast han förstår fortfarande inte riktigt att lyfta upp benet och lägga ner det av sig själv. Han lyfter det, men sen förstår han inte hur han ska backa och fortfarande hålla uppe benet. (Det är det jag försöker lära honom). Då blir han frustrerad och börjar veva med benet istället, eller backar och sätter ner hoven… Men om jag håller lite i benet efter att han lyft och ger kommando att backa, så bugar han och lägger ner knäet på marken. Han kanske bara är lat. 😉 Eller så är det jag som har för dåligt tålamod! Duktigt att han kunde vara lös på banan iallafall, och jag är glad att han är uppmärksam och lydig. Han tycker verkligen det är jättekul att träna tricks! 🙂

Jag provade inte ens att träna det med honom i hagen, det har jag ju gjort ibland när det bara varit han och Tim. Då kan man locka på Tell så kommer han, och Tim står kvar på sin plats och så kan man träna ifred utan att nån lägger sig i. Nu kan man ju glömma det när lillebror är där. Han är lite mer in your face så att säga och vill såklart vara med. Hela tiden… helst i knät om det går!

Skärmavbild 2015-05-26 kl. 20.51.52

Telleman gör yoga för att komma åt det ÄNNU godare gräset. Som är UTANFÖR hagen naturligtvis… Tim tittar på.

Jag har lite dålig motivation för tillfället när jag är så trött och dessutom har jag insett att det bara är två veckor kvar så åker jag och Matias till Argentina!! Då ska ju Tell få ha semester, och Nova ska också antingen hem på bete eller på boot camp hos Jens då. Visst, vi ska klara av en hoppträning och en dressyrträning före det, men det blir ju ingen tävling eller så förrän efter jag kommit hem igen. Och det känns hur långt fram som helst. Men men, det blir säkert bra. Min värsta ångest just nu är att jag är så dålig på spanska, och jag gillar inte att inte kunna prata själv. (Matias pratar spanska som modersmål, han är ju född i Argentina). Min tidigare erfarenhet av att vara i latinamerika (jag har varit i Brasilien och i Venezuela) är att jag ändå kan mer spanska än vad de jag pratar med kan engelska. Så det är väl bara att komma över det där första pinsamma stapplandet! 😉 VARFÖR läste jag franska i skolan???? Det är ju HELT värdelöst!!!

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s