Ludd och hack!

Louise red ut på Novalisan idag så jag hade ”bara” Tell. Han var väldigt peppad på aktivitet redan i hagen och sprang fram och stack ner huvudet i grimman. 🙂

Jag kom på att det var jättelänge sen jag red på hackamore, så det fick det bli idag! Jag har ju känt mig kass på att rida emellanåt och tänkte att jag skulle träna mig på att hålla handen stilla och rida med enbart resten av kroppen. Och jisses vilken bra idé det var! Hoppsadel och hack, och hästen gick som en peng.

Vi red lite WE-övningar och tränade på att växla tempo, svänga ordentligt utan att välta åt nåt håll, och att gå runt innerskänkeln ordentligt. Och följa med vikthjälperna. Sen skuttade vi över några små hinder också och kom rätt varenda gång. Han var SÅ fin! Avspänd och framåt, men han väntade när jag rätade upp mig. Ibland blev han lite väl låg och lång men då fick jag aktivera honom lite mer med skänkel och sits så att han kom på bakbenen igen. Jag fick lägga nån volt i värsta fall. Men det var det lilla, och det är ju trevligt att känna att det funkar att rida sig till en bra känsla igen. Fina fina häst! Guldstjärna!!

Skärmavbild 2015-05-27 kl. 23.54.56

en mycket mycket nöjd häst!

2 reaktioner på ”Ludd och hack!

  1. idooooos skriver:

    Fluffet såg mysigt ut! Kul att det gick bra! Älskar känslan du beskriver, när allt känns lätt, hästen är pigg men endå avspänd & lydig (haha, händer dock inte så ofta med Pantis 😉)

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s