(Ganska) duktiga fjantkameler

Min dag i korthet: Steg upp, höll på att dö av trötthet som alla måndagar, jobbade hela dan, åt lunch och snackade hästar med min enda hästtokiga kollega (hurra!), åkte hem via drive-in MacDonalds pga vrålhungrig (åt bara en sallad till lunch, att jag aldrig lär mig att det inte räcker), kom hem. Däckade i soffan och sov i 10 minuter. Steg upp, gick över till Karins trädgård, låg i gräset med henne och hunden Greta och hade det mysigt i solen och pratade. (Just då var det lä). Åkte till hästarna, red Nova och Tell, gjorde en massa stallsysslor, bland annat skottade hösilage i en halvtimme pga en bal som tagit värme, kom hem kl 23. Åt två korvmackor och ett glas mjölk och hoppade i duschen.

Novalisan ska få åka med till veterinären imorgon, håller tummarna för att det går bra. Ändå skönt att hon blir kollad ordentligt på klinik. Idag fick hon komma ut i skogen på en tur, det började lite svajigt och fjantigt i blåsten men det tog sig. Hon slappnade av och började jobba rätt så snabbt. Hon har så häftig galopp den hästen! Hoppas hon är fräsch, och att hon blir vettig i skallen snart så hon får bli fälttävlanshäst. 😉 Hoppa kan hon, och galoppen har hon! Fina lilla gumman.

  
Telleman däremot var nära att bli lämnad i hagen, om det inte hade varit för att jag är ännu envisare. Han var rädd för sin egen grimma idag (särskilt nackstycket var idag tillverkat av hästätande mikrofibrer) så det kunde man glömma att få den högre upp än över nosen. Snabb som vinden är han den kamelen. Någon som däremot gärna ville bli hämtad var Tom. ”Ta mej!!” ”Ta mej”!! ”Här är jag!! HÄR!” Och ställde sig peppad i vägen mellan mig och Tell (det förbannade djuret som ändå inte vågade komma, fast man såg att han gärna ville egentligen) och buffade mot grimman och blinkade med sina stora ögon och flaxade med de enorma öronen. Hade jag inte varit så less så hade jag banne mig tagit Tom istället.. haha! 😉 Det kändes som att det tog 45 minuter innan jag slutligen fick med mig Tell in, den fjantiga kamelen, men så länge tog det nog inte. Men 50 försök var det nog iallafall. Ja jisses.

Som tur var hade det nog gjort nytta ändå det Anna och jag jobbade med igår på träningen. Idag var det visserligen lite sprattel och protester vid försök till vänster galopp från skritt (som han tyckte var en helt utomordentligt löjlig idé), men i övrigt var han HUR fin som helst. Jag använde min vänstra lårmuskel i vänstergaloppen och nitade fast inner sittben för att hålla honom på plats och han gick SÅ bra så bra, precis som Anna lärde oss igår! Och sen gick det att fatta galopp från skritt också. När han fjantat färdigt. Han fick jättemycket klappar och beröm och frustade som bara den och var mycket nöjd.

Puh. NU lägger jag mig i sängen och tuppar av!!!!

4 reaktioner på ”(Ganska) duktiga fjantkameler

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s