Älskade hopphäst!

Idag var det äntligen, äntligen dags för oss att vara med på hoppträning för Jens igen! Hurraaaaa vad roligt det var!!

Som tur var så var jag inte särskilt nervös, utan bara så himla glad över att få hoppa MIN fina häst igen! (Förutom att jag iofs var fly förbannad strax före lektionen för att Telleskrälle vägrade komma i närheten av grimman ute i hagen. IGEN. Visst, det blåste halv storm och alla tre pållarna var väldigt taggade, men ändå. Nu är måttet rågat. Det blir cowboyträning HELA helgen med grimman i högsta hugg. Det här är så typiskt honom, att få återfall… hästar får ju det. Det var flera år sen han var såhär fjantig, men det gick ju bra att träna bort det då. Så det utgår jag från att det gör igen. Han har bara fått nån fix idé. Har man väl fått på grimman kan man ta av den och sen på den igen miljoner gånger. Det är det där att första gången, mitt i hagen, få på den. Man kan ju tro att nån försöker lönnmörda honom så rädd som han är).

Hur som helst. Back to the practise! Jens tyckte i det stora hela att vi gjorde det bra. Och det tyckte jag med! Helt okej iallafall! Det var ju inga större problem, liksom. En hoppglad häst, en ryttare som inte helt är back in the hoppgalopp business än, jag råkade ta bort lite för mycket galopp ibland, men ändå ett rätt samspelt ekipage.

Vi tog det lite lugnare än de andra, och vi hoppade inte jättehögt. Men bara KÄNSLAN av när han studsade över kombinationen cavaletti, bom, oxer och hoppade typ en meter över hindret så jag såg hela banan uppifrån… älskade älskade häst!! Han kändes så himla fin och glad över att få hoppa igen på riktigt. (Småhinder har vi ju studsat över lite då och då i flera veckor iofs).

Tror ni han var stod på bakbenen nåt eller försökte lämna banan i hastig ryggning och tvärkast i 190? Ho ho ho.. såklart inte. ”Jag är en hopphäst – så är det bara. Allt annat är trams”, säger Tell. ❤️

En reaktion på ”Älskade hopphäst!

  1. idooooos skriver:

    Gud så roligt! Finns ingen bättre känsla än den där känslan av en superglad & fräsch häst. Även om både häst & ryttare är lite ringrostiga så är endå den där glädjen svår att inte älska 😍
    Hästar & återfall.. Ja, kanske var därför Pantis helt plötsligt inte ville gå in i transporten igen..? Ja man får göra om & göra rätt. Hehe.

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s