Finväder, men ingen ridning

Idag blev det äntligen soligt, och i helgen ska det bli kanonvarmt här. Så typiskt att jag inte hann (orkade) rida, kom till stallet först efter kl 20 efter en lång jobbdag i Kalmar.

Jag gick ut en promenad med Nova, fixade och donade, och tränade på att fånga Tell i hagen massor av gånger. Det gick bra idag. Han var lite tveksam i början men det tog ändå en rätt så kort stund. Sen tog jag av grimman, gick långt bort, ropade på honom och så satte vi på den igen. Så höll jag på några gånger.


Såg att hästarna piskade som tusan med svansarna, sen märkte jag själv hur det kliade överallt. Gick in och hämtade min nyinköpta insektsspray, köper en sån varje år… Absorbine, den svarta flaskan, den är dyr men det enda som jag tycker funkar på riktigt mot insekter. (Den och Kentaura, har provat massa annat men det är värdelöst i jämförelse).

Hur som helst. Där kommer jag glad i hågen och tänker att jag kan spraya lite på hästarna i hagen. Smidigt liksom att slippa ta in dem. Tjohejsan. Tim och Tell höll på att dö, Tom tyckte det var väldigt mysigt (såklart). Naturligtvis överföll jag dem inte med sprayen, utan tog det väldigt lugnt. Suck. Ja ja, vis av detta misstag så får jag se till att spraya de där två rädda fjantarna INNE så de inte får några tankar om lönnmord. Förmodligen går det inte att fånga Tell imorgon IGEN nu efter detta, men men. Jag får väl göra om träningen… :S Man kan inte alltid göra rätt, även fast man försöker! Hahaha! 😉

Det har förresten kommit en ny liten ponny till stallet idag, han är så söt så man nästan dör! Här är en bild på honom när han åkte lastbil. Han har åkt färja också, han kommer från den stora gröna ön Irland! Nu rullar han sig i sin hage här i Småland och betar gräs, han verkar redan gilla sitt nya hem! Love you pony!

Skärmavbild 2015-06-04 kl. 22.58.21

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s