Värd sin vikt i guld

Ni som följt mig och Tell ett tag vet ju att jag liksom har ett överraskningarnas djur. Den här veckan har han fått så många pluspoäng så jag vet inte riktigt vad som har hänt… men jag tackar och bockar såklart! 😉

Idag har det varit smällvarmt här i Småland, nästan åsk-kvavt i luften. Riktig sommarchock! Hade man varit vid sina sinnens fulla bruk hade man legat i nån solstol med en kall öl i handen. Men eftersom jag inte är det så har jag varit i lanthandeln hela dagen och stått i kassan, blåst upp ballonger, hämtat jordgubbstårtor från cafét, kokat kaffe… you name it. Vi hade treårsjubileum för vårt kooperativ.
Swisch hem och sen iväg på dressyrträning för Lisa med Tell i värmen. Jag fick flashbacks från förra sommaren när det kändes som att jag flängde runt i en asvarm bil utan AC full med svettiga människogrejor och hästgrejor hela sommaren och hästen på släp… aahh. The life of an eventing amateur med gammal jävla bil… hahaha!

Den fina utebanan uppe på en kulle

Hur som helst så gick Tell som en PENG idag. Vi fick göra en jättesvår övning som jag aldrig trodde att vi skulle klara. Men han kändes så fin så vi gjorde ett försök. Vi började med att galoppera på stora mittvolten, sen vända upp på medellinjen (direkt från voltspåret) och göra en övergång till trav före X. Sen ny galoppfattning, rakt fram två språng och så ut i andra varvet på mittvolten. Detta gick så bra att vi fick göra samma övning fast med galoppombyte i språnget istället för travövergång. Fick även strunta i bytet ibland, samt nån gång göra en övergång till skritt från galopp. Fina fina fina häst!!!!!

Men det slutar inte här. Nu kommer det roligaste, och hästnördigaste. Tell stod så snällt i släpet på vägen hem, vi mötte t o m en kompis som var ute och red när vi var nästan hemma och jag var beredd på att skämmas ihjäl. Men icke. Började precis tro att han hade dött där bak när jag upptäcker att han kissat i släpet!!! Miljoner pussar klappar och godis fick han. Han som sprattlat som en gnu i släpet i ett halvår för att han varit kissnödig och vägrar kissa där inne. (Eller nånstans överhuvudtaget förutom i sin egen box)… Och så plötsligt kommer han på att livet blir ju lite bekvämare om man släpper på trycket och kan slappna av. Åhhhh så skönt!!! Att man kan bli så glad av att en häst kissar i ett släp.. hahahahaha! Inser själv hur sjukt det låter.

Som sagt. Den här veckan är han verkligen värd sin vikt i guld. Min älskade fina häst!! Som ibland kan bete sig som en helt vanlig ridhäst. 😉 Han gör ett jättebra hoppträningspass fast han inte hoppat på riktigt på ett halvår, han går att rida ut på själv och nu så en helt underbar dressyrträning.

Nu blir det grillat och öl! At last!!! Det är jag värd. Hoppas ni också har en fin helg allihopa!

IMG_6014

Skärmavbild 2015-06-06 kl. 19.25.10

2 reaktioner på ”Värd sin vikt i guld

 1. idooooos skriver:

  Men så kul!! Härligt, ni blir farliga på tävlingsbanan inom en snar framtid! ✌️
  Åh jag VET stressen när hästen inte kissar i släpet/på bortaplan.
  Det var som nu när jag var i Enköping på stilterräng.. Då jag hoppat andra rundan, 90 cm & vi står utanför transporten igen, då kissar Pantis. Huuuuur mycket som helst. Och hon kissar verkligen aldrig borta. Så det var nog verkligen kris. Stackarn, gått en terrängrunda med det där plaskandes i magen 💦💦💦

 2. Ida Qvarnström skriver:

  Tack söta du!! 🙂 Lisa, vår tränare, sa att ”rid så där på tävling så får du 72%”. Det lät ju lovande. Jag ska bara rida så igen också.. hehe.. helvette vad träningsvärk jag har nu! :S Hahaha!

  Har du fått mitt mail förresten? Hoppas du kan komma och hälsa på i juli! Vore sååå roligt! 🙂

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s