Hej från andra sidan jordklotet 

Hej på er! Jag har det bra här, tänkte bara skriva några rader nu när jag ändå befinner mig i en lägenhet med wifi. 

Det är höst/vinter här i Argentina men det är varmt och soligt på dagarna. Typ 15-20 grader. Det är på nätterna man undrar varför ingen isolerat husen. Uppenbarligen var ingen med erfarenhet av att använda dubbelfönster eller isolering närvarande i vilket fall. Nu ligger jag i sängen och elementet (det enda i hela lägenheten) bredvid mig är äntligen igång. Yes!! 

Såhär är utsikten från vår balkong:

  
Vi har varit i Buenos Aires (är där igen nu), La Plata och Ensenada hittills. Alla vänner och bekanta vi träffat är jättetrevliga och fina men jag blir helt slut av att försöka hänga med. Fan vad usel jag är på spanska!! Prata iallafall. Jag förstår ändå ganska bra som tur är.

Det här landet är ju rätt stort, och det bor en hel del miljoner människor (och djur) här. Därför har de liksom lite fler varianter av allt. Hästar och hästhållning t ex. Jag har sett massor med hästar. Vi åkte förbi en ridklubb mitt inne i Buenos Aires. Där fanns det hinder, hästsläp, hagar.. Såg ut som hemma ungefär. Sen finns det även detta: 

   
Det står hästar lite överallt och betar. Tex på fotbollsplaner eller i nån refug.. De flesta sitter fast i ett långt snöre, men en del går lösa också. Det verkar gå bra. …???!!
Jag har frågat lite om vem som tar hand om hästarna, och det verkar vara vanligt att man lämnar sin häst hos någon. Så kommer man och rider när man vill. Då gör de iordning hästen till en. Detta finns det såklart (antar jag) många olika nivåer på. Allt från att man betalar proffs och har hästen på nån flott ranch,  till nån gubbe som låter hästarna beta på nån fotbollsplan så länge. Gräs som gräs.

Såg en jättefin häst som någon hade i sin trädgård också. Lite som Pippi Långstrump. Det kanske är en polohäst? Nån som vet? Tänkte på den korta svansen.

  
Jag ska försöka leta reda på nån bra hästaffär. De är verkligen grymma på hantverk och läder här!

  
  
Hej så länge! 

/Ida

En reaktion på ”Hej från andra sidan jordklotet 

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s