Secretariat

Det har ju varit väldigt mycket ståhej nu kring den fina galopphästen American Pharoah som vann triple crown i USA (dvs alla de tre svintuffa loppen Kentucky Derby, Preakness Stakes och Belmont Stakes). American Pharoah verkar vara en helt fantastisk häst, det finns massor att se om honom på youtube. Särskilt hans fina temperament hyllas (förutom att han är en av världens snabbaste galoppörer då och redan har skrivit in sig själv i historieboken), och det är ju roligt att se! 

Vet inte riktigt varför jag har blivit som besatt av galopphästar på sistone.. men de är ju så vackra! Som geparder, tok-atletiska och sååå häftiga att se. Jag måste prova rida galopp nån gång! Det ser så fantastiskt ut. Vilka krafter! Kolla bara på det här.. (en bit in i klippet accelerarar American Pharaoh och sätter upp sån fart så man inte tror det är sant. Han är två år i det här klippet. Rysningar.)

American Pharoah jämförs (såklart) men den största galoppören genom alla tider i USA, Secretariat, på 70-talet. Här är en otroligt fin dokumentär om honom! Den rekommenderar jag er verkligen att se! (Ni kan bortse från att folk refererar till gud och att hästen är ”guds verk” rätt mycket i filmen om ni vill). Men det är en otroligt fin häst som berört många, och en fin berättelse. Jag grät som tusan.. så varning om ni är lättrörda!  😉

Detta bildspel kräver JavaScript.

Det har även gjorts en långfilm om Secretariat 2010. (Spelfilm, så det är skådisar och även skådishästar. Men den handlar om Secretariats fantastiska liv och karriär). Här är trailern till den:

2 reaktioner på ”Secretariat

  1. idooooos skriver:

    WOW!!! Jäklar vilken acceleration (stavning?) Helt sinnes.. Vilket monster.
    Ja galopphästar är coola. Snacka om kraftpaket!
    Ska absolut kolla på den där dokumentären om Secretariat. Vill du veta en sak, VLAM, min syster Kakans häst, är avlägsen släkting till honom!
    Har du förresten sett den där lilla Mini-serien som gick för ett par år sedan med Musse Hasselback när han skulle bli jockey? MITT LIV SOM JOCKEY. Underbart underhållande!

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s