Hoppträning på tjock och glad kanonkula

Hoppträningen för Jens ikväll gick helt okej. Jag var ringrostig (igen), så går det när man först inte hopptränar på ett halvår, sen gör man det EN gång och sen är man i Argentina i flera veckor och hästen ser ut som en enorm köttbulle när man kommer hem. Så när det nu var dags igen var iofs Tell och jag rätt peppade, om än något trötta pga den hysteriska värmen som äntligen kommit!! 🙂

Vissa grejor red jag jättebra och Tell hoppade super. Emellanåt hade jag inte riktigt honom framför mig, även om han iofs sprang fort den lilla kanonkulan. Men det är inte samma sak.. tyvärr. Sen får jag tillbaka honom, och då tar jag istället bort ALL galopp. Suck. Ja ja. Det är svårt med hoppning. Fast när allt sitter känns det ju superlätt. Otroligt mysko sport det här. 😉 Men det mesta gick bra idag iallafall. Det var inga stora grejor sa Jens. Skönt. Tell kändes lite trött på slutet (kände nog av sin tunga mage) så vi tog det lite lugnare än vad de andra gjorde. Hoppade inte lika många språng och inte så högt heller. Men så får det ju vara nu i början tills vi är igång i gamla goda takter.

Kände för att hoppa i sjön efter ritten men min kompis Ida S var och kollade på träningen (och tog bilder!! Som ni ska få se sen såklart). Så vi duschade Tell, gosade med fölet, jag hjälpte till att ta in mamma häst och fölis i stallet sen och lite annat småpyssel.

Det här är för övrigt mitt bästa sommar-hästiga tips: Skölj allt nersvettat läder som sadelgjord och träns under rejält med rinnande vatten! Se till att verkligen skölja av all svett och hår osv. Torka av med en handduk, smörj in med läderbalsam. Det blir som nytt. Och man slipper äckligt intorkat salt, skit och svett som förstör lädret! Det finns en del som gapar när jag säger det, man kanske tror att läder blir torrt av vatten, men jag lovar. Det är det i särklass bästa sättet. Mycket mycket bättre än att försöka stå där med löddrande sadeltvål och greja och dona. Snabbare går det också. Just do it!

Imorgon kommer lillasyster Maja hit en sväng, ska bli fint! Vi har inte setts på ett tag. Fast först ska jag iofs jobba på en filminspelning imorgon nere i en GRUVA! Nånstans utanför Vetlanda. Ska bli spännande. Det är säkert svalt och skönt! Men när jag kommit ut därifrån ska jag hämta syrran och min BIL! Som äntligen ska in på verkstad imorgon. (igen).

Glömde ju skriva att jag steg upp astidigt imorse innan det hann bli supervarmt, tog på mig mekarbrallorna och skruvade loss styrdonet som verkstan säger måste bytas och en ny kostar flera tusen. Sen fixade min kontakt på skroten, världens bästa Lasse, ett nytt sånt och det kostade mig hela 200 riksdaler. TVÅ HUNDRA?! Jag nästan grät av lycka. Sen kommer det väl kosta på verkstan iallafall att fylla på kylgas och så till AC:n men GUD vad jag är glad! Ibland är jag ändå rätt händig av mig. Jag har precis mekat mig till ett antal tusenlappar. Gött!!!

Ni får som sagt (mest troligt) bilder på mig och Tell den flygande köttbullen inom kort men här kommer några bilder jag tog ikväll! På fölet Thilia (Zaladin – Turban Rose) och mamma Thelma naturligtvis! HUR söt???!!! ❤

DSC_3074 DSC_3075 DSC_3086 DSC_3089 DSC_3095

4 reaktioner på ”Hoppträning på tjock och glad kanonkula

  1. idooooos skriver:

    Du är ju så jävla grym, skruvar & grejjar!!! 👍👍👍
    Ful att vara igång med hoppningen. Nu jäklar vill jag se er på tävlingsbanan snart! 😍
    Längtar tills jag får träffa fölis!

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s