Myggbiten, blöt, svettig och glad!

Idag hade vi ”minidressyrkurs” för en duktig tränare nerifrån Blekinge, Alette heter hon. Det visade sig att hon bor granne med en av mina bästa vänner som jag brukar sjunga tillsammans med! Världen är liten. 

 Jag har aldrig ridit för Alette förut, men det MÅSTE jag göra fler gånger efter idag. SÅ bra!! Jag var lite nervös för att Tell skulle göra ett kängruhopp ut från banan eller göra en specialare och resa sig och sen tvärkasta sig bakåt.. han kan ju visa upp vissa cirkuskonster ibland… Och man vill ju gärna visa sig från sin bästa (och inte sin sämsta) sida när man rider för en ny tränare.. ähum. Men faktiskt så lade han bara in en rejäl protest en gång, och gick som en peng mesta delen av passet! Min älskade, älskade, (om än något tjocka) häst!! ❤ Alette tyckte om honom. Och det gör ju nästan alla jag har ridit för. Han är så häftig när han går som han ska, den lille spänstiga kanonkulan! Gör han inte det kan han iofs se ut som en tråkig stel kamel istället.. 😉

Vissa tränare tycker jag det tar ett litet tag att ”tajma in sig med”, de kanske använder andra uttryck än man är van vid eller har märkliga övningar som man inte förstår direkt. Men Alette var väldigt rak och tydlig, inga konstigheter, faktiskt lik mina andra tränare Anna, Lisa och Anne! Och det underlättar ju. 🙂 Det kändes som att hon har mycket pondus, och då skärpte ju Tell och jag till oss av bara farten. Hehe.

Vänstervarvet såg Alette direkt att han inte var riktigt igenom, så jag fick rida på volten i vänster varv med stadigt vänsterställd häst (som satt fast som en stel planka) och mjuk höger tygel, höger skänkel långt fram (fast det var ytterskänkeln så det kändes lite konstigt) ett par varv tills han kom loss och förstod vad jag menade. Dessutom fick Alette tjata på mig att jag red på en häst, inte körde kundvagn. Min vänsterhand vrider om sig… Men oj vilken skillnad det var sen. Han var så fin och mjuk och hade jättemycket energi.

Visst, han tog chansen och fjantade sig för ett hinder som stod utanför banan ett par gånger (otroligt läskigt) och när det kom en rävunge hoppandes ur en buske passade han också på att bralla och ha sig. Han var inte särskilt rädd egentligen, bara en räv bakom örat som jag brukar säga! Det här var nog första gången som jag verkligen såg räven också, hahaha! 😉 Men just när det här fjantandet började så råkade vi av en händelse rida förvänd galopp på böjt spår med motställd häst. Så jag anar ett VISST samband med fjantande och jobbiga övningar för herr häst. Så kan vi säga.

Det kändes som att jag höll på att tappa iväg honom flera gånger, men då hann redan Alette se det och sa ”mjuk halvhalt på ytter tygel” och jag tänkte ”hej och hå, det kommer inte funka, nu är det kört”…. och så fungerade det! ”Rider jag inte för fort”? Flåsade jag. ”Nej, det är det drivet du ska ha. Han är jättefin där, du ska använda hans energi”! sa Alette lugnt. Det är häftigt tycker jag när tränare tror på en, kan förmedla vad man ska göra, säger att ”det här kan du”, och så kan man det. Lisa gör också så, plötsligt rider man mycket svårare grejor än vad man tror att man kan, och hästen känns helt otroligt mjuk och välgymnastiserad sen.

Jag märkte knappt att det hade börjat regna och knotten kom i drivor, så jag var genomblöt och svettig och myggbiten nåt så in i bängen efter passet. Men så glad! Dressyr är så himla himla roligt när det funkar. Vilken känsla det är. Jättekul att vara ett helt gäng på 7-8 tjejer som tränar efter varann också och stöttar och peppar! Det blev en riktig kanondag. Förr om åren tyckte jag alltid att banhoppning var det roligaste, men nu vete tusan om det inte är dressyr som är min favoritgren ändå. Och terräng. INGET slår terrängen.. så är det bara. Jag har blivit dressyr- och terrängtant… 🙂

Det ska bli så roligt att få besök av Pantis-Ida på fredag, hurra! Längtar! Och vi ska till Falsterboooo!!! 😀

Det här. ”Vadå, du var på semester matte, då började jag hitta på lite roliga saker så länge! Som att lära mig jonglera med och kasta ner grimman från kroken. Varje dag. Hela tiden. Jetekul! Vadå, tycker inte du det??”

2 reaktioner på ”Myggbiten, blöt, svettig och glad!

  1. idooooos skriver:

    Härligt!! Åh blir avis, vill också kunna rida fint på en dressyrbana 😉
    Men, nu är det en satsning på G. Nu jäklar. Nästa fälttävlan, då ska allt bli annorlunda.. 😉

    • Ida Qvarnström skriver:

      Gött!! Så ska det låta! Alltså du måste ju fatta själv vilken potential till rosett ni har, ni som är så grymma i hoppningen och terrängen! 😀 Plötsligt händer det… (du skulle bara veta hur hemskt illa det har gått i dressyren för mig och Tell.. och fortfarande gör ibland iofs beroende på dagsform.. hehe) 😉

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s