Utegympa

I natt har jag sovit spektakulärt dåligt, så jag är lite som en urvriden trasa. Men i stallet kom jag igång lite mer som tur var. Vi rev ut allt ur foderkammaren och högtryckstvättade. Så fint det blev!

Sen blev det en uteritt i skogen med ganska mycket trav och galopp på härliga grusvägar. Många övergångar blev det också. Telleman var med på noterna och frustade och frustade. Han kändes rätt så taggad men fin. Det var ganska blåsigt och regnet hängde i luften. Herr häst hade varit på tårna ända sen jag tog in honom i hagen när han bjöd på några uppvisningar innan det kunde bli aktuellt att bli fångad… och sen i stallet så höll han i vanlig ordning (som varje år) på att DÖ för det var så rent och fint och ekade. Han kände inte igen sig alls och skärpte sig inte förrän den trötta matten med något kort stubin röt att det minsann fick räcka nu. Whops, då gick det plötsligt att sluta fjanta och stå normalt! Sprätt.

Jag är INTE nöjd! Släpp ut mig igen! Det ekar! Vadå sluta sprattla omkring så ekar det mindre? Jag sprattlar ju för att det ekar!!

Nåja, efter skogsmotionen var han lite mer beskedlig i fjanteriet, men tyckte fortfarande stallet var sjukt otäckt och blev väldigt glad att få komma ut i hagen igen.

Vi har förresten fått hem mor- och föl-sällskap till Thelma och Thilia, dock gillar inte Thelma det nya sällskapet och tycker de kan dra åt skogen. Särskilt den andra mamma häst som enligt henne verkar vara en slug rackare. Thelma står bara vid grinden och vaktar sitt föl, så hon äter ju ingenting. Så här kan vi ju inte ha det.. får se vad vi hittar på. Men tanken var ju god, att de två fölisarna skulle kunna leka och ha kul och gå i en stor gräshage med sina mammor. Det kommer säkert ordna sig, vi får väl dela på dem i varsina hagar ett tag och försöka se om de kan bli vänner igen om ett tag. Jag ska ta kort på gästande mor och son iallafall så ni får se! Hade inte med mig nån mobil eller kamera ut i hagen idag tyvärr.

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s