Hopp i galopp!

Då var det äntligen dags igen! Hoppträning! Vår tredje det senaste halvåret…

Precis innan fick jag nån slags ångestattack och bad en stilla bön till valfri högre makt om att 1. Tell skulle vara fräsch. 2. Det skulle gå bra. (I den ordningen. Jag sa även till den valfria högre makten att om hen nu finns så skulle det gå bra med bara ettan också i värsta fall. Även om allt gick skit. Bara min häst får vara frisk!!)

Ja. Det var han ju. Och det var jätteroligt att hoppa! Men det kommer ta ett tag tills jag är tillbaka i rätta hopptagen, det känner jag.. ähum. Vet inte riktigt hur många gånger jag har skrivit ordet RINGROSTIG i den här bloggen i år… det är många iallafall. 😉 Men men, så illa var det ju inte. Och roligt hade vi!

Till min stora lycka (och litegrann även fasa med tanke på Tells så kallade fitness shape) var det mest studs idag, och några linjer och nån oxer med bom före. Studsen på ena långsidan var lite kort, men sen var det såklart några studs på andra långsidan också och där var det lite längre avstånd och sen två galoppsprång till oxer. (Ska stega imorgon så jag får reda på hur stor skillnad det var). Hur som helst var tricket att hästen måste ”vara kvar hos mig” och vänta där det var trångt, och sen måste man växla upp något (inte allt man har dock) in i de andra studsarna för att kunna sträcka upp mot oxern. Det fattade vi inte riktigt första gången och fick långt fram. Sen fattade vi konceptet och hej vad det gick.. då blev det trångt istället.

Efter att vi hade satt ihop allt till en liten bana och hoppat den kände Tell och jag oss väldigt nöjda. De andra hoppade lite till, men jag kände att det var himla onödigt för oss eftersom sånt här ändå tar en hel del på hästarna. Bäst att sluta medan Tell kändes pigg och glad, hade han fått det jobbigt i den sista övningen och rivit eller sprungit iväg hade man ju fått ta om, och då blir det plötsligt en himla massa extra språng som man inte räknat med.

Om några veckor ska jag förresten åka upp och hälsa på Ida H och hänga med och supporta henne och Pantis på fälttävlan i Hofors! Grymma grejor! Det ska bli så himla roligt!! 😀 Och på torsdag ska Tell och jag träna terräng.. visserligen lugnt och lågt (har jag tänkt mig iallafall, vi får se vad Tell har för planer.. 😉 ) men ändå! ÅHHHH vad jag längtar!!!! ❤

Gruppen före oss. Tre studs till vänster och två galoppsprång fram till vad som sen blev en lila oxer. De andra ”tajta” studsarna på höger sida. (Två blågula och två plank).

Nackdelen med att inte vara ute och tävla hela sommaren.. man får smörja häcken av sig för att se anständig ut på träning!! Annars är ju grejorna jämt putsade liksom..

Gick en lång skrittrunda med Telleman efter passet. Mys!! Glada och nöjda båda två!

Glad hopphäst

Efter träningen gick vi ut på skrittpromenad. Mysigt! Vi gick ner och mockade banan också, Tell gick lös efter mig som en hund. Å vad härligt det är att träna, att ha roligt med sin häst, och bara vara! ❤

4 reaktioner på ”Hopp i galopp!

  1. idooooos skriver:

    Härligt att ni är på väg tillbaka!
    Vet hur svårt det är, men försök att inte tänka på hur Tell mår i kroppen nu. Våga lita på din magkänsla, du kommer känna om något inte känns som det ska. Men som sagt, är exakt likadan själv..
    Åh vad kul det ska bli att höra hur det går på terrängträningen!! 😍
    Och det ska bli sååå kul att du kommer upp, det ser jag verkligen fram emot!! ❤️

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s