Upptäcksfärd

Idag har det varit jättevarmt. Tell var nog glad för sin nattmössa.

  

På kvällen tog vi en tur i skogen i härlig kvällssol. Vi var själva så jag gick bredvid honom först, hoppade upp från en lämplig sten när vi kommit bort från gården en bit. Vi red en av våra gamla rundor som jag inte ridit på länge. Det hade nog knappt nån annan heller, det var ganska igenväxt! Men mysigt! Tell tyckte det var spännande. 

   
 
Som tur var köpte jag nytt Centaura-spray idag i stan. Det är så sjukt bra! Älskar det. Inga flugor eller bromsar kommer i närheten sen.. Så skönt! 👏🏻👏🏻👏🏻 Det går att använda på människor också så jag brukar spraya lite på mig själv också. Funkar super. 

Vi testade även en ny fin skogsväg nere vid sjön, som dessvärre ledde fram till en sommarstuga. Typiskt!! Tell såg stugan före mig och tvärvände. Han är ju lite blyg av sig. 😁 Fast så kunde vi ju inte ha det, så han fick snällt göra om det hela och gå fram några steg mot stugan tills jag bestämde att vi skulle vända. Han verkade tycka att jag var dum i huvudet, ”vadå jag SA ju precis att vi skulle vända!!” men tyvärr är just såna saker inte så värst demokratiska. (Om det inte är en galen älg eller gris förstås, då håller jag med honom om att vi borde tvärvända och sätta fart åt andra hållet. Men om det är ett hus eller tja, en blomma, då tycker jag inte riktigt att det är ett lämpligt beteende). 

En mysig kväll var det iallafall! ❤️ Jag är så glad att jag kan vara ute själv i skogen med Tell och njuta. Att det inte känns läskigt, det gjorde det bra länge där ett tag när han (och jag) var rädd och osäker och han bara kastade sig åt alla håll hela tiden och var väldigt istadig. Men numera är det ganska sällsynt. Och jag vet vad jag ska göra om det händer, så vi kan snabbt slappna av igen båda två och fortsätta ha det fint. 😊

2 reaktioner på ”Upptäcksfärd

    • Ida Qvarnström skriver:

      Ja jag började med den förra året på alla fälttävlan vi var på, den är väldigt poppis i de kretsarna! Och jag förstår varför! 😄 sen har jag ändå ”vanlig” ultra shield-spray på honom i hagen men denna är helt outstanding för uteritter, stå i släp och tävla osv!

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s