Djur och natur – och hoppning!

Jäklar vad kul det var med hoppträning ikväll!! 😀 Kände mig extremt taggad och glad inför det hela. Sen väl på plats blev jag jättenervös, det såg svårt ut. Lurig bana med mycket lydnad, och att man verkligen hade hästen framför sig. Och massor med ”lösa” hinder, dvs lång anridning… gulp.

Det gick inget bra i början kan man säga, det såg antagligen inte jättehemskt ut men det kändes helt kasst. Jag red som en stor påse skräp… Hann tänka att ”gör nu ingen grej av det här, bara RID”. Det är så lätt att haka upp sig på det som känns dåligt och bli helt nedstämd, tänka att allt man gör är kasst, och så går det ännu sämre. (Naturligtvis). Jag är stolt över att jag lyckades skita i de negativa tankarna!

För det gjorde jag. Och jag red ordentligt, nästan hela tiden. Efter att jag insett hur dåligt jag red alltså. Och Tell gick som en peng helt plötsligt!! Då blev det tryck i bakkärran, jäklar i det! Mot vissa hinder bara satt jag där och kände redan fem galoppsprång från hindret att ”det här blir helt perfekt”. Och så blev det det. Ni vet när man liksom kan träna sin sits lite sådär snyggt samtidigt som man seglar över en ganska skräckinjagande och gles oxer som två andra hästar precis har pallnitat framför. Man har all tid i världen att tänka ”stilla, vänta på att han hoppar, mjuk hand, följ med, titta på nästa hinder”… Då finns det INGET som slår den känslan. Jo, kanske terrängen 😉 haha, men det är inte långt ifrån! Tänk om man nån gång skulle få rida en runda på tävling där ALLA hinder kändes så. Gud vilken känsla. Det kan man nog träna hela livet på i och för sig…

Jag är iallafall jättenöjd med dagens träning, och jag var så glad över att Jens tyckte Tell såg superfin ut. STOR skillnad mot sist sa han! Dessutom var Tell knappt svettig efter passet, så han är nog ändå i lite bättre form än vad jag tror. Och jäklar vilka språng han gjorde, jag älskar det där stampet i backen som han har när han verkligen är på G! Och det var han idag. Jag var inte riktigt lika rostig som sist även om jag ”backade” mot nåt hinder här och där så var det ju ingen större fara på taket. Med tanke på hur lite vi hoppat får jag verkligen vara nöjd. Och roligt var det! 😀 Wihooo!!

Hahaha, här har vi en fåle som tigger godis genom att göra alla tricks han kan på en och samma gång! Sötnos.

puss min älskade hopphäst!

På vägen hem såg jag tre älgar som var ute på kvällsgympa. Verkligen en djur och natur-vecka det här. Grävlingar och älgar. Wälkåmm to Småland!

Här är förresten två bilder på mig och Tell från Hermanstorps fälttävlan förra året i augusti! Vi ser inte riktigt kloka ut, men det är ändå roligt att ha bilder från den här kämpatävlingen. (Det var ju då när han gick så bra som han aldrig har gjort i dressyren på nästan 70%, nollade i hoppningen och så gjorde jag ett stunttrick och hängde och dinglade i förbygeln ett tag när jag höll på att åka av i terrängen när han tvärkastade sig hemåt). Så bara för att jag KRAVLADE MIG UPP igen och inte gav upp så vill jag ha de här bilderna som bevis! Dessutom var det ju bilder på alla på hela tävlingen utom mig på Equipe, men här var tydligen en TILL fotograf som var där! Och han hade lyckats fånga oss. Det var ju bra att jag upptäckte det, såhär ett år efter… hahaha! 🙂

Tycker det här fångar min hästs terrängmentalitet så himla roligt och bra… Det har visserligen hänt att han har gått som en pil från start in i mål, men det här är det vanligaste scenariot. Ser ni hans min på första bilden? Det är första hindret! En sån rädd liten sprätt! ”Uss uss vad läskigt, ska vi verkligen hitåt matte”? Jag får motivera honom och peppa och stötta och rida starkt så in i h-vete hela första halvan av banan, sen brukar det börja gå lite mer av sig självt. 🙂 Vattenhindret (bild 2 här nedan) är nästan mot slutet av banan, då jäklar var han igång och kände sig modig. (Och förstod att vi var på väg hemåt mot flocken igen). Så nöjd, avslappnad och glad häst med terrängmotorn igång på alla cylindrar!

AB8Z9745 AB8Z9788

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s