Hårdträningen har börjat

Eller nja.. Så hårt var det väl inte. Jag försökte mig på att 

1. Rida med dressyrspö 

2. Komma ihåg LB:2:an

Det gick ändå rätt bra! Jag rider sällan med spö för jag tycker Tell bara far iväg som ett skott bara jag håller i den långa pinnen. Men nu ville jag rida med spöt ändå så jag kunde dutta honom lite på höger bak i övergångarna trav-skritt utan att behöva släppa stödet. (Han vill gärna fuska lite med just höger bak som är hans svaga punkt). Och det var en bra strategi! 

Mot slutet av passet red jag lite delar av vad jag kom ihåg som LB:2 och han var mjuk och fin. Visst, en del sprattel och ibland gick han iväg, men det var ju inte spöets fel. Jag kom snarare till den goa känslan lite snabbare för att han drev jämnt med båda bak och tog i fint med mjuka bakben. Duktig kille! 

Roligast av allt är att han är så vrålpeppad på allt just nu. En riktigt glad och go fåle! ❤️😊 Så himla härlig att rida! Även om han lurar hatten av mig ibland. 😉 Woho vad roligt det ska bli att tävla på söndag! 

Vi hade riktig tjejträff i stallet idag, en ridkompis kom dit och provade lånekavajer (hon ska också tävla på sön, efter typ 10 års uppehåll! Heja!) och en annan ridkompis som jag inte träffat på länge har äntligen slutat spy så in i bängen (hon är gravid) och har börjat rida igen! Arma mänska. Tur det finns hästar 😍

En reaktion på ”Hårdträningen har börjat

  1. idooooos skriver:

    Spännande med tävling på sön! Känner på mig att det kommer gå bra. Tell är nog tävlingssugen!
    Jag ska oxå testa rida med spö någon dag. Pantis är faktiskt rätt lat numera & ibland vill man just kunna ”dutta igång” bakdelen lite. Hon kommer bli skitirreterad i början, men hon brukar vänja sig snabbt 👍

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s