Glad och peppad häst

Alltså Tell. Han är en glad sprätt alltså… så himla himla skönt att han är pigg och fräsch!

Vi red ut igår och jäklar vad glad han var, hahaha! Och inte det minsta halt. Han var så peppad att han till och med försökte sig på en omkörning av vårt sällskap och då fick han minsann gå först sen. Det kan ju vara lite halvnervöst (för mig) med tanke på hans otroliga snabba vändteknik-skills, men han gick som ett skott främst i ledet och skyggade inte för nåt. Underbart!

Ska det här bli året när han äntligen har blivit vuxen? 13 år.. 😉

Det negativa kan man väl säga var att han helst ville bestämma form och fart själv, och det fick han inte. Så det blev lite dragkamp och sprattel här och där trots att vi red jättemånga övergångar, hur vilt som helst kan vi ju inte ha det. Kul att han är glad och så, men det var ju det här med att lyssna på sin matte och jobba ordentligt med aktiva bakben. Jag tror jag ska rida lite med hackamore nu i veckan, det känns alltid kasst när jag måste ta i honom så mycket i munnen. Det gillar jag inte. Hacket brukar funka bra för att ha lite lagom broms och ändå kunna driva bakbenen framåt. (Några dagar alltså, sen går tåget.. då får hacket komma in i sadelkammaren igen)…

Jag tror att, om det någonsin skulle hända igen på tävling att han snubblar/trampar på nåt och blir vrålhalt, att jag ska rida upp till domaren och förklara saken och fråga om jag kan få ny startsignal om en liten stund. Fråga kan man ju alltid. Ärligt talat så slog det mig inte ens att jag kunde göra så, jag bara tänkte att nu är det kört. Jag travade inte upp honom förrän på kvällen sen, men det är ju möjligt att han faktiskt inte var halt mer efter 10 minuter.

Nu hejar vi på Sverige i EM-hoppningen! Heja heja!

IMG_6866

2 reaktioner på ”Glad och peppad häst

  1. idooooos skriver:

    Tell går först i ledet vid en ålder av 13. Och Pantis går äntligen att mer eller mindre odramastiskt klippa manen på vid en ålder av 10. Hejja våra hästar 😊

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s