En toppenhelg!

Nu är jag hemma igen, å vilken underbart rolig helg det har varit!! Den tog slut så himla snabbt bara! 

Ida kom och hämtade mig i Gävle i fredags och vi åkte direkt ut till Pantis! 🙂 Det var ett jättejättefint och mysigt stall. Pantis har det bra hon! Jag höll typ på att dö av lycka när vi for ut och körde med henne. Det kan mycket väl ha varit 20 år sen jag körde häst sist. Och då var det en lite mindre modell på både häst och rockard. Men åååå vad roligt det var att få prova lite! Pantis är en riktig stjärna.

IMG_6991 IMG_6995 IMG_6997

Sen var vi ganska hungriga. Blå kiosken som Ida hade pratat om var en riktig hit. Jäklars vad gott det var!

… och nästa morgon vaknade jag av att solen sken och jag hade fått en liten sängkompis under natten! Så mysigt! Hon bet mig inte i tårna eller nåt, väluppfostrad misse som bara låg där bredvid mig. Båda missarna var jättefina. Här är mys-Mini som hon låg när jag vaknade!

IMG_7003

På lördagen var det då fälttävlan i Hofors, och värsta lyxen att vi inte behövde stiga upp mitt i natten! Ida skulle rida dressyren först vid 12 så jag tror vi körde från stallet med knoppad och fin Pantis vid 9.30 ca.

Det var jätteroligt att få se Hofors tävlingsplats, jag har ju bara varit på fälttävlan nere i södra delen av landet. Det var supermysigt och verkade välordnat. Banan var fin, ganska klassisk men bitvis svår med porlande vatten och sånt lite här och där. Men det påminde ändå rätt mycket om andra ”klassiska” banor som Udden t ex.

IMG_7012

Det här hindret alltså… hahahahahahahaaaa!!! Det fanns ett som föreställde Norrlands Guld också!

IMG_7006 IMG_7009 IMG_7025

Idas gulliga syster Karin följde med oss dit, så roligt att inte bara få träffa Ida utan även delar av hennes familj! Sen kom nämligen ett helt gäng till familjemedlemmar lite senare när det var terrängdags också. Jag är så avundsjuk! Tänk att ha familjen så nära, och dessutom att de kan tänka sig komma på hästtävlingar. 😉 Men de är flera i familjen som har häst, bara en sån sak! Jättekul att träffa allihopa. 🙂

Det var så himla varmt hela dan så man klibbade helt ihop av salt och svett och damm, och drack hysteriska mängder vatten och läsk, men härligt var det ändå! Stackars Ida i kavajen… Tyckte ändå hon såg rätt cool ut. Själv höll jag ju på att dö när jag tävlade i sommarhettan förra sommaren…

Ida och Pantis var jätteduktiga, de red en mjuk och trevlig dressyr som jag tycker de borde fått lite bättre betalt för. De kämpar verkligen på, och det är inte så lätt med alla hästar. Hoppningen gick Pantis som på räls och de var nolla. Så härligt!! Vi skrattade förresten så vi grät åt filmen sen, Idas ”pumpen” med händerna på sista hindret är något av det roligaste jag sett på länge! Men Pantis är med på att hon menar ”framåt” och tar i! Härligt med ekipage som kämpar tillsammans! ❤

Terrängen tyckte jag var ganska svår för att vara 90-klass. 1:a hindret var ingen lek till att börja med, sen flöt det på lite och sen kom det ett hinder långt upp i banan som stod väldigt mörkt och ur sväng, direkt efter en lång galoppsträcka i solsken, och så var det dessutom ett ganska svårt och mörkt vattenhinder nere i en sänka. Det taskigaste var nog ändå en halv coffin som var näst sista hindret. Det hade nog gått bra om det inte varit porlande vatten nere i graven och att solen låg på. Det var många som fick stopp där, och det förstår jag. Det var väldigt svårt. Pantis förstod inte alls hur hon skulle komma över, så de blev tyvärr uteslutna där. Himla tråkigt för Ida som red så HIMLA HIMLA BRA i jämt flyt hela banan och Pantis klippte allt utan att tveka ända fram till det hindret!!! Jäkla skit. Men men, sån är sporten.

Hur som helst var det en jättebra dag, och jag hoppas att Ida ändå är nöjd med allt hon gjorde bra! Det ÄR ju skitsvårt med fälttävlan att få alla tre grenarna att stämma på en och samma gång. Men ack så roligt att träna och tävla… 🙂

SÅ grymma Ida och Pantis!! 

Skärmavbild 2015-08-23 kl. 23.05.30 Skärmavbild 2015-08-23 kl. 23.07.10 Skärmavbild 2015-08-23 kl. 23.08.03

Idag söndag var vi i stallet och jag fick träffa en till av Idas syrror och hennes häst! Alltså jag är så glad för denna mysiga helg med så goa människor och fina hästar, kan man inte bara få spola tillbaka?!! (Och så tar jag med mig Tell också, den långa vägen det hade varit att köra med honom upp till Gävle kan man väl snabbspola i så fall) 😉

Vi ses snart igen goa, härliga, roliga Ida och coolaste och bästa Pantis! ❤ Tusen tack för en superhelg! 😀

2 reaktioner på ”En toppenhelg!

 1. idooooos skriver:

  Vilket fint inlägg! Du fick verkligen med allt! (Till och med pumpen) haha.
  Ja det var en härlig helg som gick på tok för fort.
  Tyvärr är jag aningens orolig då jag igår kväll tyckte Pantis var lite tjock över senorna. Tog upp höger fram & nöp över senorna & hon reagerade rätt tydligt ”mitt på”
  Vänster fram ingen reaktion. Skräcksenario!! Ska dit nu & kolla & kyla benet lite. Kan ju bara vara lite överansträngt sådär dagen efter men man får ju endå panik!!!!

  • Ida Qvarnström skriver:

   Skritta med henne, du kan sätta på kylgel en gång till också! Tror inte det är nån fara, ta det lugnt med henne några dagar så hon får återhämta sig. Fina tjejen! Hoppas det inte är nåt.

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s