Rid med rätt energi

Det är det här jag försöker hitta i all ridning. Så bra skrivet, förstår precis hur hon menar! Och ändå är det så förbenat svårt att få till… 

http://www.hippson.se/ridovningar/rid-med-ratt-energi-for-att.htm

Jag har ju ett oerhört peppat djur, och jag får ofta höra att jag ska ”rida lätt långsamt”, ”jag bestämmer takten”, ”gör inte för mycket”, osv, och allt det här handlar ju egentligen om att jag måste hitta lugnet. Få ner min energi några snäpp, för det där känner ju hästen direkt. Om jag försöker rida lugnt och långsamt fast med för hög energi (i mig alltså), så hjälper ju inte det. Men får jag ner energin och rider mjukt och stadigt så funkar det. Ibland kan jag behöva rida med kvicka energiska hjälper, men ha kvar energin på låg nivå ändå. Det handlar ju inte om att ”sluta rida”, eller sitta på hästen helt lealös, det förstår de ju ingenting av heller. Men att ha rätt energi är verkligen nyckeln till att hitta rätt i kommunikationen, läs artiken ovan! Mycket bra skrivet.

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s