Wirsbo del 2

I fredags på Wirsbo red vi ett pass för Sofhie på förmiddagen. Denna gång fick vi rida sidvärtsrörelser, och övergångar medan vi fortfarande red skänkelvikning. Jag fick tänka på att rida framåt, nästan tänka mellantrav, i skänkelvikningen. Och även att flytta med bakdelen ännu mer än vad det känns som att jag gör. Då blev det verkligen lösgörande. Vilken grej! Det måste jag träna på mer. Och övergångar både ner till skritt, och att fatta galopp från trav direkt ur skänkelvikningen, är väldigt nyttigt. Jag vet inte om jag har ridit skänkelvikning i galopp förut, hur som helst var den övningen super och den ska vi spara i arkivet Tell och jag! 🙂

Tell var duktig de här två första passen torsdag-fredag, men han var överhuvudtaget väldigt laddad hela kursen igenom och Sofhie tyckte att han översamlade sig lite och då blir det lite väl jobbigt för honom. Det såg jag ju själv också i speglarna. (Speglar förresten! Varför har man inte speglar hemma!! Det är så himla bra). Han är väldigt ambitiös den lille stollen. Vi skrittade och pausade emellanåt. De här två första passen var egentligen inga ”monsterpass” men Tell var ändå helt genomblöt. Han kändes rätt nöjd med sig själv och jag var ganska nöjd också även om det såklart är roligare när han är lite mer ”lagom” och det inte är antingen AV eller PÅ. Det blir lite svårt då för oss båda. Men det var verkligen jättenyttig och utvecklande ridning!

Så bra att det fanns jättefina skrittvägar på Wirsbo, både ner mot sjön, runt de stora hagarna och genom herrgårdsallén såklart. Så hästarna fick skritta ordentligt ute både före och efter ridpassen. Det tyckte de var toppen, och vi också! 🙂

Efter lunch (GUD så god mat vi fick förresten! Den franske kocken får högsta pott!!) så åkte vi på utflykt till Strömsholm som låg ganska nära, och fick en guidad tur i Active stable-anläggningen där av duktiga hippologen Kati. Jätteintressant! Förresten var det lite av en guidad tur runt hela Strömsholm, jag som aldrig varit där hade ju sällskap med ett helt gäng Strömsholms-kunniga och erfarna hästtjejer. Supermysigt! Vi åkte förbi Löten också (tror jag det heter) så jag fick se både slottet och terrängbanan. Underbart! Vilket ställe alltså. Häst, häst, häst och häst! Fika på Markan och en liten sväng in i ridsportbutiken hann vi också med. En riktig toppenutflykt!

Hemma igen skrittade vi ut en mysig runda med Vera och Berra, Beata och Rivica, och på kvällen åt vi underbar trerätters-middag tillsammans allihopa. Här är några bilder från Strömsholm! Tänk att jag aldrig har varit där förut. Men nu så!

Detta bildspel kräver JavaScript.

En reaktion på ”Wirsbo del 2

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s