Wirsbo-ridningen del 3

Jag tänker att jag kan ju inte få med alla tankar på en gång, allt roligt vi haft, alla härliga saker vi pratat om på den här kursen. Så det kommer säkert lite fler Wirsbo-reflektioner allt eftersom. 

Som jag sa till Vera (tror jag det var) så skriver jag ju som ett skott, det går ungefär lika snabbt att skriva på tangentbord för mig som det gör att tänka. Och jag tänker ändå ganska snabbt. 😉 Tror jag. Så det här blir liksom mest direkt ut ur huvudet, från hjärtat eller vad det nu är.

Hur som helst, lördag-söndag fick vi en ny tränare att rida för. Lotta Pettersson heter hon, och hon var också (precis som Sofhie) en mycket härlig person som man liksom direkt gillade! Nu fick vi fortsätta träna på att hästarna skulle komma över ryggen och vara igång med aktiva bakben innan man börjar ”arbetet”. Det är ju också arbete, men ni förstår. Inte slarva med grunderna! De måste gå att rida låga och runda, stanna kvar i formen, inte rymma, och vara loss i båda sidorna. ”Släpp mig”!! sa Tell och försökte springa så fort han kunde. Lille sprätt. Men bitvis kändes han verkligen superfin.

IMG_7152

Jag får erkänna att jag tyckte det var väldigt svårt med de här två passen, och jag tyckte inte riktigt jag fick till det. Tell var ömsom superfin, ömsom helt övertaggad och kokt i bollen. Han fick dessutom kortslutning två gånger och ställde sig rätt upp på bakbenen. Sen gick det över och han tyckte livet var lajbans igen. Han frustade även hur mycket som helst så allt kan ju inte ha varit kasst. Men som tur är hjälptes vi åt att filma varann lite så jag kan se nu på filmerna att det iallafall inte ser så illa ut som jag tyckte det kändes. Jo, han är vild och pigg och drar på men han är ju fin också. Vänta, lille vän, du måste vänta… Det får vi träna vidare på.

Tell fick förresten vila efter lördagens förmiddagspass, han fick skrittas ut och beta och gå i hagen. Han behövde vila både huvudet och kroppen. Det tror jag han behövde. Han stod och solade och njöt. Jag red istället ett lånedjur på lördagens andra pass, det var väldigt bra på alla sätt! För det första har de väldigt fina och välutbildade hästar på Wirsbo ridcenter, och för det andra så tycker jag man utvecklar sin ridning väldigt mycket av att inte bara rida på samma häst. Visserligen rider jag andra hästar ibland, men det är sällan jag rider lektion på dem i så fall. Det gjorde jag nu. Åh så roligt det var!!

IMG_7108

Söta långbenta Trinidad! Honom hade jag gärna tagit med hem också. Tur för Wirsbo Ridcenter att jag inte har E-kort så jag får inte köra två hästar i släpet… 😉

Trinidad var en lite blyg gentleman som helst ville gå lite rak om han själv fick bestämma, han var ganska lik Tell faktiskt! Fast om ni tänker Tell utdragen lite åt alla håll samt smalare. 😉 En jättejättefin häst. Lotta hjälpte mig att få igång traven så bra att jag fick träningsvärk i magen och kring revbenen som fortfarande sitter i. Galoppen var också superhärlig på honom. Jag tror även jag släppte all prestige och att jag så gärna ville att det skulle gå bra med Tell, det var ju ”bara att rida” när jag satt på en annan häst. Dessa underbara djur alltså. Jag var så glad på slutet när jag red Trinidad att jag bara log och log. Ridning ÄR SÅ KUL alltså. Finns inget bättre! 🙂

Jag kände ändå efter lördagspasset att jag ville rida dressyr igen med Tell på söndagen och förhoppningsvis ”få tilllbaka lite” av allt slit som jag lagt ner dagen före, annars kunde man rida markarbete/hoppning antingen på lördagens ena pass eller söndagen (vilket jag tänkt göra egentligen). Lotta är säkert en bra tränare i hoppning också, men hoppning tränar vi ju hemma. Det kändes mest värt det att få hjälp med dressyren. Dessutom är ju hoppning också dressyr, så det jag inte fick att stämma utan hinder får jag ju knappast att stämma med. (Om ni undrar varför jag bara red dressyr hela tiden, det skulle ju vara både och).

IMG_1757

lite trötta båda två 😉

På lördagkvällen fick vi fantastisk mat och underbart gott vin till (igen), men före det hann vi med att basta och bada i sjön! Förutom ridningen och alla underbara kursdeltagare (som känns som att man varit vän med hur länge som helst trots att vi nyss träffats!) så var banne mig bastun bäst av allt. VILKEN bastu det var…

IMG_7135 IMG_7137 IMG_7139 IMG_7140

5 reaktioner på ”Wirsbo-ridningen del 3

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s