Träningslängtan

Jag kanske har hamnat i lite träningslimbo efter Wirsbo, då blev det ju så mycket träning och nu är det liksom… ingen alls. Men på fredag ska jag äntligen rida för min ”hemmafröken” och vän Anna. 

Lisaträningarna som vi fick till rätt så bra under våren och sommaren på en anläggning ganska nära oss har det tyvärr blivit lite svårt för mig att kunna vara med på nu när det är ”vanliga vintertider” igen. Dvs onsdagar udda veckor. Den enda dagen som jag redan har inbokad, det är då vi har hoppträning för Jens. Suck. Jag som ääääälskar att rida för Lisa!!! Har funderat på om jag ska köra till Lammhult eller Lenhovda och träna där istället för henne, men det är ett antal mil både dit och hem. Och inte säkert de har några lediga tider heller för den delen. Nu har det som tur är iallafall dykt upp en någorlunda lösning, och det är en tjej som börjat arrangera Lisa-träningar på en anläggning några km bort från oss. Det är bara en gång i månaden, men ändå!

Så nu är jag inbokad där den 20:e september och kanske även tillfället i oktober. Det beror lite på om jag ska våga mig på att tävla WE den helgen eller inte. 😉 Vi får se. Men jag blir glad bara över att jag har nåt inbokat! Ibland är det som att jag inte kan rida om jag inte tränar för folk.

Skärmavbild 2014-04-19 kl. 21.18.52

Bild från en svettig Lisaträning 🙂

Tell den vilda galenpannan fick träna på lite tricks och frihetsdressyr i hagen idag. (Eftersom jag hade vilodag och inte orkade rida). Särskilt ”tricket” att stå stilla var särskilt svårt idag. Man kan säga att hans mentala status just nu är WOHOOOOOOO SPRÄTT SPRATTEL FLY VARA NYFIKEN SWOOOOOOSHH IVÄG GALOPP WOHOOO HEEEEEEEEEJ MATTE!!! osv osv osv… (Vi kan sammanfatta det tillståndet som svår höstpepp). Tur att han är väldigt söt, fast man nästan blir galen. 😉

Efter ca 15 min gick det bra att komma nära honom. Att det kan vara så fruktansvärt att någon människa vill stå vid sidan om en! Sen när jag väl fått lov att ställa mig där så slappnar han av, vill gärna bli kliad överallt och bara myser. Men före det.. jisses. Då är han helt säker på att hans kära matte egentligen är en förklädd puma som har tänkt äta upp honom NÄR som helst. Backen har liksom fastnat och han kastar sig iväg bakåt för ingenting. Sen kommer han tillbaka igen som en jojo, vill gärna hälsa och lukta i håret, sen far han iväg igen som ett skott. Så håller man på lite sådär ett tag och ”utvidgar” området jag får stå på (i hans extremt peppade personliga sfär) och till slut står han stilla och jag kan klappa honom över hela kroppen utan att han far iväg. Tur man är utrustad med tålamod.. 🙂

2 reaktioner på ”Träningslängtan

  1. idooooos skriver:

    Haha. Vilken jäkla tok han är!! Om Pantis träffade honom skulle hon nog dra en djup suck & fråga vad han håller på med 😝
    Känner igen det där med att man måste boka in saker för att hålla sig motiverad. Det gäller väl li et i allmänhet men eftersom man är hästnörd så är ju hästar livet & då planerar man saker med hästen 👍🏼

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s