Det var en gång…

…en tjej som lagade god och näringsrik mat, tog hand om sig hyfsat och kom nästan alltid ihåg att ta med sig frukt eller matsäck till stallet för att inte svälta ihjäl. Allt var frid och fröjd. Sen skaffade den här tjejen egen häst.

Man kan säga att hon därmed återgick till sina tonårsmatvanor. Ett hopp sisådär 15 år bakåt i tiden. (Minst). Det vill säga: Ost- eller korvmackor går bra både till frukost, lunch och middag. Det kan även gå bra att inte äta nåt alls på hela dan och hela kvällen, och sen äta hela dagens uppladdning av ostmackor i ett svep efter stallet. I övrigt går det bra att äta precis vad som helst bara det går fort. Panpizza, gorbyspiroger, fil eller varför inte några deciliter snabbmakaroner med ketchup. Det är rätt så tacksamt att bjuda hästjejen på mat, för hon är nästan alltid hungrig och äter allt. Det är inte det att den här hästtjejen inte kan äta. Hon prioriterar bara inte att laga mat, fast hon egentligen är ganska bra på det.

Makaroner är väl det som mest liknar lagad mat i hästtjejens liv, särskilt om hon lyckas få med korv eller köttbullar till. Förresten är det extremt ovanligt att den här hästtjejen hinner laga mat överhuvudtaget under veckorna, på helgerna kan det möjligtvis förekomma att hon lagar mat. Och då kan det bli riktig lyxmat! För att väga upp alla mackor liksom.

Räddningen för den här arma hästtjejen är att försöka äta någorlunda bra mat på jobbet, alltså lunch. Då gäller det att inte alla kollegorna vill ha pizza, för då blir det pizza. Och så var det ju det här med Max på vägen hem från tävlingar, det räknas liksom inte. Då har man ju gjort AV med massor av energi och skulle kunna äta allt de har på menyn. Vilket man iofs nästan gör.

När den här hästtjejen började rida fälttävlan tog hon i och för sig tag i att packa massor med mat i en kylväska och ta med, kokta ägg med salt visade sig göra underverk mot utmattning och energibrist. Det förekommer förutom detta fantastiska livsmedel en hel del ostmackor, kaffe och godis i fälttävlansmatsäcken.

Den här hästtjejen borde alltså egentligen vara jättetjock och ha noll energi pga sämst kosthållning, men på något vis verkar hästlivet väga upp för detta och tjejen i fråga är bara lite tjock, ganska stark och pigg, och mår ändå rätt så bra förutom ett (förhoppningsvis tillfälligt) huvudvärksanfall häromdan. Förklaringen måste helt enkelt vara att hästar ger mer energi än ostmackor. 

Och så finns det ju tack och lov en argentinsk kock i hushållet som älskar att laga mat och allt som oftast ser till att hästtjejen får i sig näring till vardags och fest. Nu är dessvärre den argentinske kocken i Barcelona med sin gymnasieklass hela veckan så hästtjejen hoppas innerligt att han inte läser detta. 😉 Ikväll tänkte hon äta grillade ostmackor och ett glas mjölk till middag, och punchrullar och whisky till efterrätt. 😀

4 reaktioner på ”Det var en gång…

  1. veronikamarklund skriver:

    1) Korvmackor är inte dålig energi – lägg på en tomatskiva vet ja ! Igår åt jag makaroner UTAN ketchup direkt ur kastrullen, det är baske mig GOTT ! (Sen somnade jag kl 21 med sminket på ) Och jag tycker man ska räkna veckointaget av energi och näring 😀

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s