Tell gästbloggar

Tjena! Tell här. Matte är lite trött så jag tänkte jag tar över lite här. 

Idag hade matte tänkt att vi skulle sprattla lite dressyr på banan, hon pratar om att vi måste skärpa oss nu inför helgens tävling. Jag är ju pepp på det mesta, så jag sprattlade på rätt så lugnt och trevligt till en början och böjde på nacken och allt sånt där. Matte satt där uppe och höll på att träna sig på att slappna av. Tror jag. Jag vet inte riktigt. Fast jag vet att hon var glad för att jag gnäggade och sprang fram till henne i hagen idag och tog snällt på mig grimman. Sånt får man göra lite då och då för att liksom skaffa lite pluspoäng. Höhö.  😉

Nånstans i mitten av passet började jag tycka att det var lite tråkigt med alla de här förbenade krumelurerna som inte går ut på nåt särskilt alls, man kommer ju aldrig fram till ett enda hinder ens en gång!! Jag förstod inte riktigt heller vad matte ville. Jag pallade inte springa fint nåt mer, så jag sprättade på i lite alla möjliga gångarter samtidigt. Matte både bromsade och gasade och suckade, hon mumlade nåt om att det kändes som att sitta på elva sprattlande hästar samtidigt. Jag fattade ingenting alltså. Jag ville ju ha huvudet högt och springa fort, inte ha huvudet ner, hålla in vänsterbogen och springa långsamt. Eller långsamt, matte ville tydligen att jag skulle ta i, fast ändå inte springa iväg. Och hålla in vänsterbogen och ta i med höger bak. Det kunde hon glömma. Dels var det jobbigt, och så fattade hon ju inte att jag hade massa sprattel och spring i kroppen som ville ut!! Ibland är matte bara så TRÖG alltså. 

Som tur var så fattade hon till slut. Hon ställde sig upp i lätt sits och jag fick galoppera så fort jag ville! Massor av varv på vår stora utebana! Jag satte typ nytt hastighetsrekord och låg ner i svängarna. Wohoooooooo!!!! Det måste förresten vara jag som har hastighetsrekordet på den ridbanan redan sen innan. Hur som helst. Det var så rooooligt, fattar ni!! Matte struntade även i hur jag hade huvudet, jippie!! Jag var FRI SOM EN FÅGEL, hurra hurra hurra!!! 😀 Och inte nog det med, hon samlade upp galoppen lite när jag var lite avrastad och sen började hon styra mig på alla hinder som stod på banan, liksom snett över, helt andra vägar än man ska, sådär roligt som vi gör på terrängbanan. Jag visste knappt till mig av lycka, det var så roligt!! Äntligen nåt som var lite kul. 

Matte red lite sånt där som hon kallar för dressyrprogram sen efter att vi skrittat lite, men då var jag fortfarande glad efter galoppracet och hoppningen så det kunde jag väl tänka mig då. Jag sprang så fint så fint och allt kändes bra i kroppen. Jag är BÄST!!!! Vi skrittade ut i skogen en sväng efteråt och jag var nära att dö för det var en rosa ryggsäck som stod på en plats på gården där den inte alls brukar stå. Någon eldade i pannan så det rök, och så sprang mina kompisar Taleya och Tibelle i sin hage och busade. Jag funderade lite på att kasta mig hemåt men jag lydde matte och knatade på, vi överlevde som tur var och kom hem igen. Ren tur om ni frågar mig. Tur att iallafall JAG tar lite ansvar för min egen överlevnad! Det tycker jag inte matte gör. Jag ska lära henne lite överlevnadsknep tror jag. Annars kommer hon bli uppäten av en rosa väska vilken dag som helst. Och vem ska DÅ ge mig mat? Va? Va? 

På tal om mat så fick jag det när vi kom in, det var ännu bättre än att få springa fort och hoppa med matte i dressyrsadel. Fattar hon inte att jag är HUNGRIG! Nu är ju greset snart slut i min hage. Nu är jag ju fit for fight och smal och så, och det gillar matte, men hallå jag svälter ju ihjäl snart. Ni som känner matte, hälsa henne att jag omedelbart vill ha mera mat. Mera mera!! Fri tillgång på havre, hö, morötter och äpplen. Och såna där godisar från granngården. Och hösilage. Och nypon.. och… 

ojdå, nu är matte tillbaka. Måste dra. Hörs! Tja rå!

/Tell

IMG_3642

4 reaktioner på ”Tell gästbloggar

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s