Cross country day!

Imorgon lördag är det terrängdag på EM i Blair Castle, jag ska försöka kolla så mkt jag bara kan.

SVT sänder live!

Satt och kollade på banan, det är ju så underbart med alla interaktiva visningar med banbyggaren som pratar osv. Så kolla gärna på EM-banan om ni vill. Den är väldigt vacker och häftig.

Dock trillade jag in på Badminton Grassroots-banan i 90-klass, spana in detta!! Yogi Breisner pratar på underbar skånsk brittisk engelska (och rätt rolig är han också) och man lär sig SJUKT mycket om hur man egentligen rider terräng. Vad man ska tänka på, och det illa kvickt. Det är inte bara att flänga på och hoppas på det bästa bara för att det inte är 4-stjärnigt! Terräng kräver noggran och precis ridning, HELA tiden. För varje hinder ska man ha en plan. Jättekul grej med en sån här app (funkar både på mobiler, plattor och datorer) där man både får se bilder, nån som pratar och vissa hinder har även filmklipp från själva tävlingen.

Tycker den här banan ändå ser sjukt respektingivande ut för att vara en 90-klass. Väldigt svängigt, mycket öppna hinder, kombinationer, spetsar osv och sånt brukar ju inte vara med förrän i 100-klass här i Sverige. Det är det kanske inte i Storbritanninen heller, jag vet inte, men jag vet ju att Badminton Grassroots ändå liksom ÄR Badminton. Och man får kvala dit osv.

Här är en youtubefilm från samma bana. Då ser man lite mer hur fort hindrena kommer och hur mycket svängar och backar det är.

Nu håller vi tummarna för våra svenska ekipage ute i terrängen i Skottland imorgon!!! Heja heja!!! 😀

En reaktion på ”Cross country day!

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s