Dressyr med usla poäng men härlig laganda och kämpaglöd!

Nu ligger jag i soffan och dricker whisky. Helt slut efter en heldag på Växjö Ridklubb! Det har varit en trevlig dag, men tyvärr sov jag väldigt dåligt i natt så jag är lite som en urvriden trasa nu. Kommer nog sova gott i natt istället!

Jag var ju väldigt revanschsugen efter förra dressyrtävlingen, men det gick om möjligt ÄNNU sämre idag. Nä men så atte…
Det som var bra var iallafall att den här gången höll Tell sig på benen och blev inte halt till andra klassen. Så nu har vi iallafall ridit den förbenade LB:3:an!! Och överlevt. 😀

Om jag sammanfattar min och Tells insats så kan man säga att djuret var peppat till bristningsgränsen och piloten var rätt så matt av sömnbrist och dålig mage dessutom. Så vi sprattlade runt LB:2:an på härliga 56%. Typ det näst sämsta jag nånsin ridit på. Det kändes faktiskt bra på framridningen, men väl inne på banan (inomhus) så blev han så spänd så jag såg knappt rakt fram för där var Tells huvud. Suck. Lite tröst var det ändå att de som blev placerade inte heller hade några jättekanon-poäng, så allt var nog lite lågt. Det var ju rättvist iallafall, och jag höll med om kritiken från domaren. Bara att göra det bättre.

I andra klassen var Tell galen på framridningen. Det började bra, men sen gick han mot skänkeln nåt så jävulskt, reste sig flera gånger, kastade sig mot utgången, osv osv. Jag gjorde halt och funderade på vad jag skulle göra. Önskade verkligen att nån hade kunnat hjälpa mig. Jag red bort och släppte spöet, och sen tänkte jag mig att jag var nån proffsryttare som var URSTARK och svintydlig med hjäperna. Han ska inte ha nån chans att inte förstå vad jag vill, tänkte jag. Det är framåt som gäller, inget annat. Det funkade ganska bra. Han var fortfarande vild och peppad, men han lydde mig iallafall. Galoppen kändes fruktansvärd, den som hade varit så fin i klassen innan. Han bara stack, i princip. Ja ja. Jag gjorde så gott jag kunde. Försökte skritta en stund så att vi båda skulle coola ner oss. Då skrittade han faktiskt riktigt bra och genom kroppen.

Väl på banan var han spänd och tossig igen och hade 47 rävar bakom öronen men jag nitade fast sittbenen i sadeln och RED jävlar i det ända in i planket. Min plan var att trycka honom framåt vad han än hittade på. (Och försöka se glad ut samtidigt 😉 ) Det kändes MYCKET bättre än i första klassen, men ändå fick vi bara drygt 58%. ”Mjukt ridet på en snygg häst med mycket energi”. Hahaha.. jag var VINRÖD i ansiktet när jag kom ut. Det kändes inte så mjukt. Men jag är glad ändå, det hade lika väl kunnat gå ännu sämre än i första klassen. Kändes ändå som att jag hade kämpat på som satan. Det var det bästa vi kunde, just idag. Så jag var rätt nöjd ändå, trots låga poäng igen! Nu fick vi iallafall fler sjuor än i LB:2-an, och jag var glad att jag fick rätt fina poäng i slutet av programmet. Det brukar vi inte få i vanliga fall, det är rätt vanligt att jag tappar honom efter galoppen..

Tell var iallafall en stjärna att ha med sig (och vara själv med på tävling), väldigt lugn och cool. Raka motsatsen till ridkänslan alltså.. förbaskade sprätt. Han charmade en liten 7-årig ridskoletjej som älskade honom och gav honom morötter och gräs hela tiden. Han kan, den där sprätten… 😉 Men det var nog tack vare att hon stod på läktaren och hejade på oss som jag gav mig tusan att rida bra i andra klassen, man kan ju inte ge upp när man har ett sjuårigt fan på läktaren! 🙂

Positivt var också den härliga lagkänslan, vi hade en riktigt rolig dag. Goa tjejer i laget! ❤ Vi ska försöka få till nåt träningstillfälle när vi ska rida program för varandra. Kul! Nästa gång det är lagtävling är det LA:3 vi ska sprattla oss runt.. jihaaaa! Herregud. Förvänd spralopp i alla gångarter samtidigt och skänkelvikningssprattel med inslag av tvära galoppkast mitt i allt är Tells specialiteter. 😛

Det var kul att vara på VRK igen, jag har inte varit där på jag vet inte hur länge. Det är en jättemysig gammeldags anläggning, där började jag rida lektion en gång i tiden (för typ 8 år sen) när vi flyttade hit till Småland! Kul att träffa gamla ridkompisar från den tiden också. 🙂

IMG_7194

Jag borde få pris för bäst nedskitning av ridbyxor på kortast tid. Hur lyckas jag????!!!!

IMG_7193

Vår lagkapten Anna vann ena klassen och blev placerad i den andra! 😀 Och vi kom trea med vårt lag. Roligt!

IMG_7192

Duktiga Freddie och Kalle! Kalle var verkligen på G idag! Nu har de varit nära placering båda tävlingarna, nästa gång blir det rosett känner jag på mig!

IMG_7189

Här har man ridit många lektioner förr i tiden! Mysiga Växjö ridklubb. Jättefint arrangerat av dem. Man fick en tablettask och en kaffebiljett när man kom, bara en sån sak!

IMG_7190

Tell kommer nog dumpa mig när som helst för den här tösen. Hans nya kärlek 🙂

En reaktion på ”Dressyr med usla poäng men härlig laganda och kämpaglöd!

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s