Inget roligt…

Igår var jag ganska orolig när jag var ute och gick med Tell. Han var så himla lugn och cool, nästan sävlig, att jag tänkte att han verkligen måste vara dålig. Idag blev jag på lite bättre humör, när han var mer lik sig igen. Hahaha, tänk att man kan vara tacksam över att ens häst är knäpp igen! 😉

En eld som rök fasligt gjorde att hans flyktradar körde igång från noll till hundra på mindre än en millisekund och han kastade sig hemåt i panik. Som tur var höll jag kvar i linan och sa åt honom att ta det lilla lugna. Sen kunde han tänka sig att följa med förbi den rykande eldhögen, fast med uppspärrade ögon och näsborrar. Han ville INTE. Men han följde mig. Duktig pålle. Sen var det den hästätande mördar-robotgräsklipparen som var ute i sin trädgård på vägen hem också, då var döden nära igen för Tell. Men vi överlevde det också. Galopperande hästar i en hage och ett skramlande släp däremot var inga problem. Sånt dör man ju inte av, sa Tell. Däremot robotar och eld… VE.

Skärmavbild 2015-09-21 kl. 20.29.21

Travade lite med honom när vi kom hem, och det ser tyvärr hemskt ut fortfarande på rakt spår, och i vänster varv på volt. Han ser just nu ut att vara oren på både höger fram och höger bak, eller att han eventuellt har väldigt ont nånstans på mitten. Men det kan som sagt sitta var som helst. Ryggskott..?? Omöjligt för mig att säga som inte är expert.

Jag har fått en tid på hästkliniken på fredag, det var ju tur att det för en gångs skull inte var minst två veckors väntetid. Däremot hade jag gärna velat ha ut en equiterapeut först och kollat på honom, men Sophie som vi brukar ha kunde först nästa måndag. På torsdag är en annan duktig equiterapeut här i krokarna, och det är den killen som även brukar vara hos vår veteriniär på tisdagar. Så det bästa scenariot vore ju att någon lämnar återbud på torsdag så jag först får honom kollad där, och sen på kliniken hos veterinären på fredag. Men oavsett det, om Tell fortfarande inte är bättre på fredag så kommer jag ju såklart vilja åka till kliniken ändå.

Usch, det här är verkligen inget roligt. Hästar är en så stor del av mitt liv, och något av det roligaste och mest glädjefyllda jag vet. När nåt händer med ens häst så går det plötsligt från att vara det roligaste – till det värsta. Helt sjukt vad man blir orolig och ledsen. Som tur är har jag fina kloka vänner och duktig veterinär osv. Tack gode gud för det. Tänkte jag skulle gå på teater på lördag nu när jag ändå inte kan rida. Jag brukar i vanliga fall försumma mitt övriga liv lite, det som inte rör hästar alltså, jag får väl passa på att bättra på det kontot lite nu åtminstone. Och tänka på nåt annat.

Funderar lite på att kanske åka på fälttävlan på Udden ändå nu på söndag, fastän jag inte ska vara med och rida. Jag älskar ju fälttävlan ändå!! ❤ Jag kan ta med mig kameran och fota terrängen, går säkert att sälja bilderna sen. Särskilt om de inte bokat någon Equipe-fotograf. Då skulle jag få in lite pengar till mina dyra veterinärräkningar som jag utgår från att jag kommer få betala framöver.. Det är inte säkert att jag orkar i och för sig. Jag kanske ska hitta på nåt helt annat. Jag får se.

Hej svejs på er! Ta hand om er och era hästar, och uppskatta det om de är friska och hela! ❤

/Ida

Ps. Om ni gillar TV-serien Bron så ska ni kolla på SVT kl 21 ikväll. Då visas min vän och tidigare kollega Pelle Hybbinettes dokumentär ”Bakom bron”. Han har följt hela teamet under arbetet med serien, och säsong 3 har ju premiär snart. Woho!! 

3 reaktioner på ”Inget roligt…

  1. idooooos skriver:

    Ja det är lätt att ta sin häst & allt man håller av för givet så länge allt går bra. Som att vara sur på några rivningar på en förövrigt glad & fräsch häst. Ska sluta gnälla så mycket ❤️

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s