Söndag

Jag börjar bli riktigt vältränad i promenadmusklerna nu. Tell ska ju skrittas 40-60 min om dagen. 

Hittills har jag gått med honom, men nu i veckan får jag nog skritta lite uppsuttet tror jag, börjar bli lite less på allt knatande.

Han är ju en blandning av otroligt snäll och lugn som en filbunke och en rädd sprätt som kan bjuda på en överraskning eller sjutton. Så man får känna in dagsformen. Idag tex var han så peppad när jag kom så han gjorde bocksprång inne i boxen. 😁🙈

Jag tog min stora lurviga vilda hund i koppel och gick på promenad. Tell uppförde sig sitt bästa förutom att han ville stanna och nosa på varje bajshög vi gick förbi. (Det är många som rider här).

Sen gick det lite sådär. Funderar på att betala de som bor i en liten stuga längs vägen för att för h-ete sluta elda vareviga j-la dag!!!! Seriöst. Måste man verkligen elda löv varje dag?? Tell var helt knäpp redan 300 meter från deras gård och eftersom jag kände att det här är ingen bra dag att gå förbi en öppen eld med tjock kväljande rök som ligger över hela byn så var jag faktiskt så feg så jag vände och gick med Tell åt ett annat håll.

Det dumma är ju att vi har massor med bra grusvägar, men de flesta måste man rida genom skogen först för att komma ut på, och det är inte riktigt lämpligt att snubbla omkring där med en konvalescent. Så just nu får vi helt enkelt gå förbi det här förbenade eldande pensionärsparet varje dag. Det går ju oftast bra, men det är ju rätt stor skillnad på hur lätt min häst är att hålla i snöret om de eldar eller ej, så kan vi säga. Idag orkade jag inte. Dessutom är han ju livrädd, det är inte ”bara” att han fjantar sig.

På onsdag ska vi på återbesök nere i Löberöd, Tell har redan friskförklarat sig själv men det är väl bra om Staffan också gör det. 😉

Nu har jag varit och bastat, helt underbar kväll nere vid sjön. Och mitt lag vann dagens omgång av dressyrallsvenskan. På hemmaplan på VFK. Så ska det se ut! Grattis tjejer!! 😄

  

4 reaktioner på ”Söndag

 1. idooooos skriver:

  Jävla pensionärer!! Lovar att dom eldar lite om dagen ”för att ha något att göra” Haha.
  Stackars Tell.
  Skönt med återbesök. Vad fort det gått!
  Kram på er!

  • Ida Qvarnström skriver:

   Eller hur, det är garanterat så… de har verkligen för lite att göra. Förutom att elda varje dag brukar de även lägga ut en enorm presenning som prasslar i trädgården lite då och då, av okänd anledning. Hästarna blir miljötränade iallafall.. 😉 Nu börjar ju älgjakten snart också dessutom. TJOHEJ!!! Hahaha.. ja det är inte lätt för den rädda Tellesprätten. 😛 Japp, det har gått fort! Två veckor sen behandlingen är ju egentligen på fredag, men vi får komma ner på onsdag redan för Staffan skulle bort i flera veckor sen. Kram!

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s