Fotografjobbet

Jag är så glad över att mitt inhopp som fälttävlansfotograf uppskattas! Vet själv hur mycket det betytt för mig när det gått att få tag på bilder från någon tävling man varit på.

Man lägger så mycket tid, kraft, energi och pengar på att träna och tävla, och när nån lyckats fånga en på bild så får man ju lite ”bevis”, ett fint minne. Något att ha kvar, titta tillbaka på och glädja sig åt resten av året, och det är värt så himla mycket! I fälttävlan är det ju dessutom svårt för vanliga medhjälpare att lyckas fånga nåt på vare sig bild eller film. Det är inte så lätt, helt enkelt. Vissa banor är klart lättare än andra iofs. Ibland ser man ju ingenting.. som publik alltså. För ekipagen däremot är det alltid lika kul med terräng, det kan jag nästan lova. 😉

Jag har ju egentligen inte tid att vara ute och fotografera på tävlingar, men det är väldigt, väldigt roligt. Jag ska försöka göra plats i kalendern för att åka ut lite mer nästa säsong. Men då måste jag få bort lite andra uppgifter såklart. Hoppas att det ska gå i lås. Jag hade nästan glömt hur roligt det är att fotografera! Särskilt fälttävlan.. 😀 Och ska jag plåta mer behöver jag nog uppgradera min utrustning, min kamera är t ex en av de allra första digitala systemkamerorna, jag köpte den för 12 år sedan (!) Jag har ett gammalt stativ som jag ärvt av min pappa, det är från 70-talet. Still going strong. Men jag har bra objektiv, och har igen mycket för att jag utbildade mig till fotograf när man fortfarande plåtade på film och stod i mörkrum och framkallade. Det går visserligen att ta sju miljoner bilder när man fotar digitalt, men lycka till att sitta och redigera och välja sen! Dessutom hjälper det inte att ha så många bilder om ingen är bra.

Ska man bli bra på att fota måste man visserligen fotografera mycket. Men har man väl lärt sig att ta bra bilder, då känner man det direkt sen. Jag behöver inte kolla på displayen efteråt för att veta att det blev bra. Det känner man direkt när man knäpper av. Sen att jag känner mig lite ringrostig, det är en annan sak, men det är häftigt att den där känslan av att en bild blev bra, den sitter i. Det är en riktigt häftig känsla.

Här är några exempel på bilder som jag levererat till glada ryttare!

DSC_0039

DSC_0305

DSC_0002 DSC_0032 DSC_0361 DSC_0005

2 reaktioner på ”Fotografjobbet

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s