Pannlampssäsong

Det är sånt jäkla ös på mitt jobb den här veckan så när jag väl kommer ut till stallet är det mörkt och det är bara att hala fram pannlampan…

En bild när det är dagsljus har jag iallafall, så uppenbarligen har jag hunnit rida NÅN dag när det är ljust! Detta måste varit från i söndags, vi träffade på en granntjej som var ute på en tinker. Jättetrevliga båda två! 🙂

IMG_7611

Höstbestyrens tid är nu. Min underbara jättedyra pannlampa som jag fått i present av Matias har tyvärr börjat lägga av då och då, så jag har tagit hem den för undersökning. Detta gör att jag går/rider omkring med en extra pannlampa i fickan. Fattar ni hur mörkt det är utan lampa????!!! Stallet ligger verkligen mitt ute i skogen. Jag har skruvat loss skären från klippmaskinen också och ska skicka dem på slipning. Lika bra att ha vassa skär när jag väl ska ta itu med björnpälsen… Köpa nya reflexer ska jag också göra, gamla reflexer är inte bra alls. De förlorar sina reflekterande egenskaper rätt snabbt, så se till att ni har bra och relativt nya reflexer är ett gott råd! Jag har alltid rejält på hästen också, inte bara på mig själv. Utifall att man ramlar av…

Nu har älgjakten börjat (tror jag) och jag är inte så värst mörkrädd, men jag är livrädd för älgar. Jag har trillat av Tell rätt rejält en gång när en älg kom störtandes ut från skogen, och jag har även varit med om att leta ston och föl i flera timmar på grund av älg-demolering av hagar. Båda de två incidenterna hände under älgjakten. Så nej, jag är inte orolig för att bli skjuten (även om det vartenda jäkla år står i tidningen om nån svart shettis som blivit skjuten i en hage nånstans i Sverige…) men jag är rädd för älgarna för jag fattar att de är stressade!

Jag rider ju oftast ut själv med Tell nu under igångsättningen. Idag sjöng jag högt som bara den hela vägen så eventuella älgar skulle höra oss. Tell var snäll iallafall. Han gillar pannlampor. Då är det bara att gå i lampskenet liksom. Han blir lite hypnotiserad, vilket klart är till det bättre med en rädd fjant. Däremot tycker han det är otäckt att folk har börjat elda i stugorna nu när det blivit kallt. Och i mörkret ser han ingen rök eller eld, han bara känner lukten av rök. Bäst att fnorka lite för säkerhets skull. 😉

DSC00241

Jag gick med Moa, Maja med Nova, och Helena med Tooticki och lilla Tibelle

Här ovan är en bild från den gången när Tibelle och Nova var föl och var på rymmen med sina mammor efter att en älg sprungit rakt genom deras hage och tagit med sig staketet i farten. Vi hittade dem flera kilometer bort tack vare att jag lämnat mitt nummer till en tjej från hemtjänsten som jag visste var ute och körde runt mellan gårdarna ute i skogen! Så det var hon som ringde och trodde att hon såg hästarna. När vi väl hittade dem gick vi hela vägen hem med dem, och de stackars fölisarna var rejält trötta på slutet. Vi skulle precis ringa efter nån med bil och släp när de fick nya krafter och orkade ända hem. Älskade gullenosar! Och sån himla tur att det var både jag, Helena och min syster Maja som var med den gången och kunde gå hem med rymlingarna. Om jag inte minns fel var Agneta på akuten med lilla Wilma som lyckats med nåt, och Anna (den andra hästägaren) var iväg med jobbet nånstans. Gissa om de var överlyckliga över vår hjälp!

4 reaktioner på ”Pannlampssäsong

  1. Ida skriver:

    Åh bra tips med NYA reflexer! Jag ska vara ärlig & säga att jag är rätt dålig på det där med reflexer… och dom jag har är ju några år. Skyller på att jag i stort sett aldrig behöver rida i mörker…
    Men ska uppdatera reflexlagret lite nu faktiskt! Min syrra har köpt en grym jacka från HÖÖKS som är helt i reflex, men den är grå. Riktigt snygg! Ser inte ut som en reflexjacka förrens man inser att det är en reflexjacka, dvs när den reklekterar något, då lyser den upp rejält!

  2. Beata Ekman skriver:

    Jag har också en reflex Jacka på vintern. Inte snygg men praktisk. Köpte en dyr lampa som lyser bra men tyvärtvarnar den inte när batteriet börjar ta slut så det hände mitt ute i mörkret i skogen en gång 😟

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s