Tillbaka hos min lurvbjörn

Hej på er! Nu är jag hemma igen. Jag har varit i Uppsala med jobbet tis-ons. Min kollega Lotta och jag gick förbi slottet en dag, där utanför hade de en sån där rolig tavla (föreställande drottning Kristina) som man kunde öppna en lucka och ställa sig bakom. Sjukt kul. 🙂 Jag har ju för övrigt varit med på en filminspelning om drottning Kristina i Kalmar, läs det inlägget här! 

Skärmavbild 2015-10-22 kl. 12.52.27

Bilden föreställer en tavla från 1653 som skickades till Spaniens kung som diplomatpost för att han skulle förstå att Kristina ville lämna Sverige och inte vara drottning mer. Det är därför hon har ”enkla” kläder på sig istället för adelsdräkt och rider mot ljuset, mot söder. Bilden är insprerad av ett porträtt av Alexander den store med sin häst Bukefalos. 1654 gjorde hon slag i saken och tog av sig kronan och abdikerade på Uppsala slott, och red ut genom porten.

Telleman är lurvigare än nånsin, men nu kommer säkert mina skär tillbaka nyslipade med posten snart. Så då blir det hästfrisering. Dock gör det inte så mycket att han är ett lurvtroll för tillfället för han går ju inte så svettiga pass än så länge. Och så får han vara naken i hagen. Nu går de ihop alla fyra killarna. (Långskånken Tom har kommit hem så nu är stallet fullt igen!) Vilket bra höstväder det har varit! Knappt nåt regn alls. Bara lite på natten nån enstaka gång. Men man kan verkligen inte klaga.

Jag gillar ju att förändra världen så gott det går, och jag uppskattar verkligen när andra engagerar sig för fler personers bästa än bara sig själv, säger vad de tycker, står för det de gör, och försöker förändra och påverka till det bättre. För sig själva, för andra, för sporten (i det här fallet). Här är två såna exempel. Hatten av!

http://www.tidningenridsport.se/Tavling/Falttavlan/2015/10/Oppet-brev/

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt?programid=3052

Ha det gott med er, hörs!

/i

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s