Söndagstur

Idag gick mina planer att klippa Tell helt i stöpet. Precis när jag skulle ta in honom öppnade sig himlen. Jag skyndade mig ut, men se just då var det inte alls läge att komma in! Förbaskade djur.. 😉

En liten stund senare gick det utmärkt att följa med in. Då var han dyblöt, naturligtvis. Han fick torka en stund med ulltäcket, sen red jag ut. Det var rena kriget i skogen lät det som, hundar som skällde överallt och skott hördes.. suck. Det var väl sista rycket kan man hoppas. Jag höll mig mest kring bebyggelse och på grusvägar. Dock var Tell helt skogstokig så jag fick gå med honom vissa sträckor. Svårt att få ur backen på den kärran när den väl har hängt sig.. ähum. Men men, han slappnade av till sist och vi fick en mysig tur. Lilla lurviga tossenisse. Det absolut värsta på hela rundan var en liten tjej i knallrosa overall med sitt sällskap. Tell trodde seriöst att han skulle DÖ. Liemannen har tydligen rosa overall och är c:a 1 meter hög… 😉


  

Jag laddade ner en app som heter sports tracker för att försöka se hur långa mina olika rundor är, så det testade jag idag. Kul grej! 5 km är vår kortaste runda tydligen. Det var den jag red idag. Fast den tar inte 55 minuter, det var jag som stannade och pratade med folk osv. 😊Kul att se att trav (eller om det möjligtvis var min pyttelilla galopp i beskedligt tempo) var 26,4 km/h! Genomsnittshastigheten blev ju inte så hög.. haha! Men mest skrittade vi ju, plus stod stilla som sagt och pratade med folk.

Det ska väl finnas nån app (eller flera) som man kan ha till att larma sina stallkompisar har jag läst, så de kan se på en karta var man är om det hänt nåt t ex. Det ska jag också skaffa. Nu rider jag ju oftast själv så det är väl inte så dumt att ha det tänker jag.

På tal om själv så skulle ett helt gäng med folk i stallet rida ut idag, så tråkigt att vi inte kunde hänga med! Men de skulle rida en jättelång runda med mycket galopp och där är vi ju inte än. Längtar tills vi kan hänga med. (Undrar förresten hur det gick för dem, det måste ju ha varit mitt i älgjaktsmeckat med den rundan.. huga ligen)..

Å, jag kan inte bestämma mig! Nästa fredag är det WE-träning på VFK, jag vill så himla gärna vara med men jag vet inte om vi är igång tillräckligt till det. Funderar på att ringa och fråga om man kan få vara med och träna ”lite lagom”, mest i skritt och trav, vi behöver ju inte ta en massa galopp. Om det nu går. Det är mest hindrena jag skulle vilja träna på, vi har ju inte alla WE-hinder hemma. Tror Tell hade älskat det. Men jag kommer ju få ångest om det visar sig att det var för tidigt. Kanske borde jag vänta några veckor med någon träning vilken som. Problemet är att man måste anmäla till den här träningen senast idag. Suck.

Förresten har jag kommit till skott nu med att peka om den här bloggen till smalandhorsestory.se (och .com) så det är möjligt att den kommer ligga nere max nån dag. Fast jag hoppas det funkar och att den inte behöver ligga nere.

Nu blir det pyttipanna med ägg och rödbetor och sen drar jag ner till bastun! ❤

Tjipp å hoj! Hoppas ni har en fin söndag allihopa!

2 reaktioner på ”Söndagstur

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s