Stå STILL!!!

Idag har jag stått i affären, och så hörde Vera av sig och frågade om hon kunde komma förbi på vägen norrut från Skåne! Woho! Självklart!

Vi åt lunch på lilla café Masugnen här i Åryd (i källaren till mitt hus) och pratade hästar och livet. 🙂 Jag älskar spontanbesök! Särskilt av fina vänner! Så roligt!! ❤ Jag var egentligen lite seg idag pga lite för mycket gott vin igår kväll på restaurang när Matias och jag firade vår 12-årsdag. Men det glömde jag raskt bort när Vera skulle komma! 😄

Efter det jobbade jag lite till ideellt i affären, och sen blev det stallet. Tell och jag tränade på lite WE-hinder, framför allt tränade vi på övergångar och att stå STILLA. Det är som bekant INTE herrns bästa gren, och WE är lite jobbigt om hästen sprattlar, backar eller lägger in full gas framåt medan man står stilla och t ex flyttar en mugg, hänger upp en grind, eller nåt annat lajbans. Suck. Det gick allra bäst när han fick godis om han stod stilla. Såklart. Han är slug, den räven.

Fin i kroppen är han iallafall, och verkar må väldigt bra. Pigg och glad fjanthäst!

Fick tipset av Maria som vi red för i fredags att träna på snygga halter och att hästen ska stå kvar i form. Då får man bäst poäng. (Hon kommer döma på söndag)..  Jo, jag förstår det. Det är onödigt att rida dåliga halter. Men – just nu är jag glad om mitt peppade djur överhuvudtaget står stilla. Sen kan han ju göra fina halter, ibland.. ähum. Så ja, det får vi träna mer på. Eventuellt är vi inte helt fullärda till på söndag. 😉 Men vi ska göra vårt bästa såklart! Jag fick också tips om att inte styra honom med händerna så mycket, samt ge fan i innertygeln (mitt uttryck, det var inte exakt så tränaren sa men det var det hon menade, hehe) och det tränade vi också på idag. Det gick bra däremot! Han var riktigt fin emellanåt. Det är en härlig känsla när man får upp hästen framför sig. Det var inte helt gratis iofs, herr häst tänkte sluta gå framför skänkeln några gånger. Men det kan ju även hända den bäste. Man måste ju kolla läget lite bara.

Sen fick jag nåt ryck när jag kom hem och ville vara ute mera i det härliga vädret. Så jag drog på mig löparbrallorna (jo jag har faktiskt ett par såna, förstår att ni är chockade nu) och for ut och sprang runt elljusspåret och vid sjön. 4,5 km på en halvtimme var jag ganska nöjd med. Fast fy fasen vad hemskt det är att springa. (Antagligen ännu värre för eftersom jag aldrig gör det). Jag fattar att man måste träna på det om man ska bli bra. Och bra kondis vill jag gärna ha, så jag kan bli bättre på att rida! 😊 Synd att det är så tråkigt bara. 😛

Dock har det två fördelar (eller okej tre):

  1. Det är gratis. Alltså bra för panka hästtjejer.
  2. Det går att göra lite när som helst, och man måste inte åka in till stan på nåt gym eller så (vilket aldrig kommer ske för trötta hästtjejer som precis varit i stallet).
  3. Det är utomhus! Det kan också vara en nackdel iofs. Men om det är dåligt väder behöver man ju bara rida, inte springa. 🙂

Nu ska jag ligga i SOFFAN och äta CHIPS!! Moahahahaha! Och kolla på Bron och Homeland. Ha det gott amigos! 🙂

Här är förresten ett litet klipp från WE-träningen i fredags. Som ni ser fjesrider jag nå jävulskt, Tell sprattlar och vill inte stå still… osv osv! Men jag får väl bjuda på det. Vi hade roligt! Lärde oss en massa nytt. Och Tell är som sagt vääääldigt peppad.. hahaha!

4 reaktioner på ”Stå STILL!!!

  1. idooooos skriver:

    Vad kul med en liten film 🙂 Jättefina är ni! Inte så kul för dig, men det är lite kul hur tydligt han visar att han INTE vill stå still där vid kannan. Slår med svansen & sparkar med benen, det bara kryyyper i honom 😉
    Ska bli så spännande med er tävling till helgen!!

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s