Natt-träning i grupp

Som sagt så är det verkligen WE hela veckan här… till Tells stora glädje! Gudars så glad han är. Han verkligen älskar det här! 🙂

Jag hade egentligen tänkt rida ut igår, men Agneta skulle in till VFK och träna WE med våra klubbkompisar Nina och Petra. (Gulliga Johanna som tillfälligt är hästlös kom också och var med från marken och hjälpte till). De skulle ses kl 21.30 och bygga bana. Visserligen är jag en nattuggla, men från början tänkte jag ändå inte följa med så sent. Fast jag ändrade mig såklart och följde med. Och oj vad kul vi hade! Det är så himla roligt att träna ihop med andra, det har jag verkligen saknat. Jag som har ridit själv till förbannelse de senaste veckorna. Jättekul att åka med Agneta och Tim också. ❤ De tävlar ju intermediaire-dressyr annars, så vi åker inte riktigt på samma träningar och tävlingar.. 😉

Tell var så rolig. Han höll på att dö av lycka över att Tim var med och gnäggade lyckligt till sin kära storebror. Vi tränade på massor med övergångar och halter. Han var rätt duktig på att stå stilla den här gången, även om han bet mig i fingret en gång eftersom han krävde godis den bortskämda sprätten. Jag får skylla mig själv som mutat honom. Han var rätt glad och taggad idag också, men inte alls så spänd som sist vi var på VFK och tränade. Skönt.


Jag är inte jättebra på att fånga ringen med lansen, men ganska många gånger prickar jag den iallafall. Det får väl vara som det är. Det kommer. Jag provade om jag kunde ta lansen och sätta ner den i galopp (för första gången) utan att Tell sprattlade iväg till månen, och det gick finfint! Så länge jag inte dunkar till honom i antingen huvudet eller rumpan med lansen tycker han att det är riiiiktigt lajbans. 😀


När vi först kom till VFK var vi naturligtvis lite sena, och Nina var också försenad eftersom hon skulle kvällsfodra en massa ridskolehästar. Men vi kom igång, och red och hade kul, plockade bort hindren, och åkte hem. Var på stallplan hemma kl 01 på natten. Så jag kom i säng kl 01.30. Försov mig imorse. Såklart. Men det var det värt!!

Jag måste försöka lära mig dressyrprogrammet för WE LB som jag ska tävla på söndag, det är rätt märkligt det programmet måste jag säga! Det är många övergångar med, och volter i olika storlekar, så jag tror det kan vara ett bra program att ”komma till ridning” i även om han skulle vara en spänd racerlama. Hittade ett jättebra dokument om dressyren i WE, jisses, det är ju såhär jag vill kunna rida! Oavsett gren egentligen. Himla bra skrivet. Klokt och välformulerat. Läs det!

Sen måste jag läsa TR för WE, jag har ju aldrig tävlat WE förut. Nina som vi tränade med har tävlat rätt mycket i WE så henne kan man ju fråga om allt. Tur det. Jag fick reda på att man inte måste ha kavaj osv, men jag kommer nog rida dressyren i ”vanlig” tävlingsoutfit iallafall. Sen kanske jag hittar nån snygg tröja att ha i tekniken och speeden, och nåt roligt schabrak till Tell. Jag ska leta i mina gömmor.

Idag blir det nog en lugn tur ute i skogen för mig och Tell, om jag nu hinner dit innan det blir mörkt alltså. Hoppas det. Igår såg jag FEM enorma vildsvin, en räv och en älg. Seriöst, jag kommer dö om jag möter en älg eller gris ensam ute i skogen i mörkret. Huga. Jag ryser vid blotta tanken.

2 reaktioner på ”Natt-träning i grupp

  1. idooooos skriver:

    Jäklar vad ni ligger i! Duktiga! Vilken dag är tävlingen? Lör eller sön? Nu är det min tur att bli avis! Men vi har ju haft vårat roliga för iår.. 😊
    Hehe, det där med att dunka till med lansen känner jag igen 😂 Pantis blir mest taggad & förbannad av det.
    Kram på er duktiga WE-nissar!

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s