Regn, sprattel och unghästutbildning

Usch vad sent det har blivit flera kvällar nu, jag kommer aldrig i säng.. 😳

Idag var jag tvungen att hoppa in i affären direkt efter mitt vanliga jobb, det var en av våra anställda som trillat och gjort illa knät och måste in på akuten. Hon hade ringt sex olika personer och ingen kunde. Så jag fick hoppa in. Kände mig något vimmelkantig när jag kom till stallet efter att ha jobbat nästan 13 timmar i sträck. Tur man inte har det så varje dag.

11205971_10153271101906801_8438480942132504957_n

Det ösregnade ute så jag var sådär sugen på att rida.. Men det regnade mycket mindre när jag väl kommit upp på hästen så det blev riktigt skönt ridväder. Och skönt att vara utomhus! ❤️

Tell var glad och taggad som vanligt. Jag red lite mer galopp idag, för att han inte ska vara helt tokig på söndag och skena runt galoppdelen av programmet, och för att jag helt enkelt måste kunna rida vettigt i galopp också och inte bara i skritt och trav.. 😬 Hehe.

Många övergångar fick det bli. Han tycker fortfarande att halt när man måste stå kvar i form är det värsta som nånsin hänt honom. Så det går sådär med det. Men han står stilla, alltid något!

Som vanligt upprepar sig det gamla vanliga mönstret: Halvengagerad i början, sen är han superfin, sen blir han så jävla taggad att han bara sprätter omkring och sprattlar som en vild lax, sen rider jag en miljon övergångar (igen) och sen skyndar jag mig att avsluta när han äntligen blivit ridbar igen och känns någorlunda fin. 🙈😛

Det ska bli roligt på söndag iallafall! Får försöka att inte vara nervös och ”bara rida”.

Jag hjälpte Agneta att komma upp på Tom idag, den enorma treåringen. Han har växt lite till sen sist så nu är han 1,80 i mankhöjd. (!) Jag gick med dem först och hjälpte till med kroppsspråket så han förstod kommandon och hjälper för att stanna, gå framåt, och svänga.

Sen stod jag i mitten och släppte ut dem på linan. Han lyssnade fint fast det nu bara var Agneta att lyssna på. Hon använde lite skänkel när det är framåt, och tog mjukt i tygeln när han ska bromsa. Nästan så det inte märks. Det underlättar ju verkligen att man lärt hästen röstkommandon först, så de snabbt kopplar ihop vad man menar. Sen är det inte säkert att styrningen helt fungerar i alla lägen, så därför börjar vi med att jag har dem på lina. Vi har ju inga staket runt vår bana heller. Men nästa gång kan vi nog koppla bort linan helt.

De var så duktiga! Tom är verkligen cool. En jättesnäll och vänlig häst på alla sätt. Och lättlärd. Det enda är ju att han är så ENORM så ibland när man går med honom så glömmer han bort att man är där och vankar iväg åt nåt håll. Då får man påkalla uppmärksamhet, liiite jobbigt annars eftersom hans bog är vid till min axel ungefär. Hahaha.. Om han råkar gå ”på en” blir han jätteförvånad, och ser lite oförstående ut, han är helt omedveten om sin storlek! 😉 Han har ju inte haft ryttare på ryggen så många gånger, han ÄR inriden men inte mycket mer. Och ändå kan man sitta upp och rida skritt och trav utan problem på en mörk ridbana sent på kvällen med fullt med WE-hinder ståendes överallt! Helt avspänd. Guldstjärna! ⭐️

Tomcat (Carème – Cagancho) f 2012

DSC_3183

4 reaktioner på ”Regn, sprattel och unghästutbildning

  • Ida Qvarnström skriver:

   Han är e Carème – Cagancho – Last Liberty. Mamma Taleya är ju också långbent (fast inte riktigt lika, hehe) men henne är det lite mer nerv i! Ja han är verkligen en cool katt så här långt, Tomcat som han är döpt till. 🙂 Kram!

 1. idooooos skriver:

  Jag förstår verkligen inte hur du orkar med allt Ida. Stålkvinna!

  Tom verkar vara en snäll bamsebjörn!
  Hejja hejja imorrn!! Finns det med på equipe tror du??? 😍

  • Ida Qvarnström skriver:

   Hehe, nä fast jag har det inte så jämt som tur är. 🙂 Ja han är verkligen en snäll enorm björn! Lilla gulle. Tack, håll tummarna!! Hahaha… får se hur det går.. 😉 Tror det finns på equipe online. Det står dressyr, men det är ju WE ändå alltså. Växjöortens fältrittklubb. Kram!

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s