Veterinärbesök och matlagning

Idag är jag helt ”bakis” efter den långa dagen igår… man är ju ingen ungdom längre.. 😉 Jag drack c:a 3 liter kaffe på jobbet. 

Det passade rätt bra att veterinären Claes skulle komma på besök till stallet idag, vi hade ett gäng pållar som skulle vaccineras (bland annat Tell) och så skulle Claes göra en hälsokoll på fölisen Thilia (Zaladin – Turban Rose) samt dräktighetsundersöka Thelma med ultraljud. Hon var på tjocken, hurra! Jag fick se lilla fölet (en liten vit prick på skärmen). Coolt! Fölet i magen är knappt två decimeter stort berättade han. Om jag inte minns fel så är Thelma betäckt med Colmander. Spännande! 🙂

Tell ska nu ta det lite lugnt i några dagar, det får de ju göra efter vaccinering. Det passar ju bra, för jag hade mest tänkt mig lugna skogsturer ändå. Utom idag, då får han vila. Det började dessutom spöregna och ska hålla på hela kvällen. Så jag åkte hem och lagade mat istället. Woho! Det händer typ aldrig på vardagar. 🙂 Jag gör en lyxig kycklinglåda i ugn med massa goa grönsaker, vitlök, citron och vitt vin. Till det blir det svart pasta och saffranssås med grädde. M – m – m !

Det verkar TYVÄRR inte som att nån filmade speeden igår, typiskt!!! Alla mina ”fans” var så uppspelta och hejade så att de råkade stänga av kameran mitt i virrvarret fast de trodde att den var på (samt filma sargen en bra stund). Hahaha… det var ju synd, men här är film när vi red tekniken iallafall. Nu var ju det här momentet som jag var MINST nöjd med, men hoppas att nån har filmat dressyren så får ni se det sen iallafall!

Förresten var Tell lös imorse! Det visade sig att det blivit en liten kommunikationsmiss om vem som egentligen skulle hänga upp tråden igen i deras hage efter att Henrik kört ut där med grävskopan när de installerade vattenkopparna i helgen. Det som är lite roligt är att tråden ju har varit nere hela söndagen också (detta var i lördags) och då var det ingen som smet ut. Spanaren var på tävling då. 😉 Men imorse när Tell, flockens watch-out, släpptes ut i den hagen igen så såg han hålet direkt! Och stack ut såklart. Lilla Wilma såg plötsligt en häst utanför köksfönstret på uteplatsen och sprang ut i linne och trosor för att hämta en grimma i stallet. Så duktig liten tjej!!! Agneta kunde fånga Tell sen genom att muta med äpple. Tur han inte är svår att muta iallafall, rymlingen! 

4 reaktioner på ”Veterinärbesök och matlagning

 1. Beata skriver:

  Vilken lång bana. Hur kommer du ihåg allt.
  Vad bedömer de? Tells form eller hur momenten utförs eller en kombination?
  Ser spännande ut.
  Så kul att ni vann 🎉🎉🎉

  • Ida Qvarnström skriver:

   Det är lite som ett dressyrprogram (i tekniken) där de bedömer hur man genomför hindren. Det är lite olika vad de tittar på beroende på hinder. Se mitt förra inlägg så ser du protokollet! Där ser du mina poäng för varje hinder. (Som exempel på bron och hindret som man hoppar tittar de mycket på om hästen visar förtroende för ryttaren och bjuder framåt, tar sig an uppgiften utan att vingla eller tveka t ex.) Jag fick ju sämre poäng på ”flytta muggen” och på hindret, det var för att han gick mot handen plus att han tänkte lite bakåt i halten. Så visst kommer hästens form också med i bedömningen! Även förtroende för ryttaren, osv. Sen får man även ”allmänna intryck” på slutet lite som i ett dressyrprotokoll, där man får betyg för lösgjordhet, ryttarens sits och hållning etc. Rätt likt dressyr. Så helst ska man rida i fin form och bra tempo, samt även noggranna vägar mellan hindren. Ja, jag var jättenervös över att glömma nåt. Svårt när man inte är van! Men det var lite som på hoppning, man får gå banan innan. Flera gånger. I hoppning är det säkert också svårt att komma ihåg hela banan om man inte är van. 🙂

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s