WE-debut och vinst!

Imorse undrade jag vad jag höll på med egentligen. Jag steg upp kl 06 och hela huset låg och sov så sött. (Vi har haft Matias familj, fyra personer, här på besök i helgen). När alla sov åt jag frukost, gjorde matsäck och gav mig ut i regn, beckmörker och storm. 

Herregud vad det blåste. Tydligen hade vi stormen Freja över oss i natt/morse. Fick gå ur bilen några gånger på vägen till stallet och ta bort grenar från vägen, för stora för att kunna köra över med bilen. Men inga träd låg över vägen iallafall, helt mirakulöst.

Det var ljust när jag körde med Tell mot stan iallafall. Tur att det bara är liten väg några km, sen är det ju stor väg. Jävlar vad det blåste, ändå. Jag höll knappt på att få upp skötardörren till släpet när vi kom fram. Fick göra iordning Tell inne i släpet med alla dörrar stängda. Det var ju nåt nytt. Nu skulle vi alltså äntligen tävla WE på riktigt. Och så väljer jag en dag med full storm… 😉

IMG_7935

morgonkaffe, storm, regnrock och dubbla fleecetröjor…

Jag är så himla nöjd med dressyren! Jag var nervös för det var en sträng (men väldigt bra) dressyrdomare som heter Catharina Almroth som dömde, så det var bara att försöka rida bra. Hon ser allt!! Helt rättvist fick jag bra betyg på det som var bra, och mindre bra på våra svagheter. Som skritten. Fy vad jag red dåligt, och Tell började lyssna på ridhustaket som höll på att flyga av. I övrigt lyssnade han faktiskt rätt fint på mig! Här nedan är dressyrprotokollet. Tror det var 67% eller nåt sånt. Två åttor och flera sjuor! Några av sexorna gav jag bort lite, hade nog kunnat rida upp en hel del till sjuor om jag inte slarvat. Typiskt. Det får vi ta nästa gång. Ändå ovanligt lite slarv för att vara mig! 😉 Det var ett rätt kul program att rida. Gillar att galoppdelen börjar med mellangalopp på volt! Det var väldigt tacksamt för att få fram honom för skänkeln i galoppen så jag inte bara sitter och bromsar min vilda häst. Bra med många övergångar också, det är verkligen till sin fördel att rida såna program när man sitter på en något taggad kamel. Efter dressyren låg vi i topp. Såååå roligt!!

IMG_7932

IMG_7948

Som tur var kunde jag ställa in Tell i släpet mellan delmomenten. (Jag åkte själv, mitt sällskap fick förhinder. Så typiskt). Men det var ju vår hemmaklubb, så jag kände mycket folk på plats. Fick hjälp med att gå banan av snälla Nina som tävlat mycket WE, hon red i samma klass som jag. Så jag fick reda på hur det var tänkt i paralellslalomen med ”varannan skritt” och i enkelslalom med skrittövergång. Inte så lätt att veta VAR det skulle vara övergång…?? Men det fick jag hjälp med! TACK Nina! ❤

Tekniken var jag sådär nöjd med, Tell sprattlade lite och jag red sådär. Men vi klarade allt, och han var väldigt glad och nöjd. Jag med! Sen fick man stanna kvar där inne och få ny startsignal, då var det speeden! Åh så roligt det var! Den delen är jag verkligen jättenöjd med. Tell var i sitt esse! Håll i dig matte, nu kör vi! Hahaha! Jag travade rätt in i klockan fast jag tänkt skritta… det tänkte inte Tell 😉 Sen galopperade vi över bron för jag tänkte att det håller den väl för. Hade sett att andra gjorde det. Tell var med på noterna. Han tittade inte på nåt. Bästa racer-laman!! 😀

IMG_7949

Vi fick en snabb tid, jag prickade ringen med lansen (i galopp) dessutom så vi fick avdrag på tiden med 10 sek. Yes! (I speed ska man göra alla hinder rätt så fort man kan och tar man ringen får man minus på tiden som sagt. Man ska ha så snabb tid som möjligt).

Jag var helt säker på att Nina hade vunnit totalt, det såg så himla fint ut när hon red och hon var snabb i speeden. De andra var också jätteduktiga, fast jag visste ju att Nina och jag låg i topp efter dressyren. Men så ropade de upp mig och Tell som vinnare, oj vilken glad överraskning! 🙂 Fick reda på att jag hade fått 73,33% i tekniken. (!!!) Jävlar vilka bra poäng. Så bra tyckte jag inte att det gick, men det är ju bara att tacka och bocka! 😀

Vi fick blommor och rosett, dessutom ett jättesnyggt segertäcke i brun fleece som det står VFK på. Vårt första segertäcke! Jag är så löjligt glad över det att det nästan är pinsamt, haha! 🙂

Jag fick hjälp av snälla Johanna som jag träffade på VFK, här skrittar hon Tell medan jag helt svettig springer till sekretariatet för att hämta mina protokoll och kolla om jag verkligen HAR vunnit.

IMG_7940

Efter lunch mojnade vinden lite och det blev till och med sol!

Jag fick låna en box på VFK där jag kunde ställa in Tell, jag hade tänkt åka hem med honom lite snabbt men det var ju skönt att vi kunde lösa det så det inte blev så stressigt. Jag skulle nämligen heja på Agneta som startade med Tim i MSV klass i WE, den klassen började efter vår prisutdelning. Tror ni inte att de också vann!! 🙂 Så vi åkte hem med blågula rosetter till båda bröderna brun. 😀

IMG_1777

Jag ser inte klok ut, men här ser ni lurvörat Tells fina rosett, det fina bruna täcket och mina blommor!

Efter att ha varit ute i blåsten hela dan från tidig morgon till kväll var det ganska skönt att åka ner till bastun ikväll kan jag säga. Så mysigt! Helt stjärnklart och stilla. Helt underbart! Kommer sova gott…

Här är två filmklipp från dagen! Dressyren och tekniken iallafall, speeden blev dessvärre inte filmad pga kamerastrul! Det var ju synd eftersom den såklart gick bäst.  Hehe. Tack för filmandet snälla Klara och Agneta!! 

/i

6 reaktioner på ”WE-debut och vinst!

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s