Dressyrfilm

Nu har jag fått tag i film från WE-dressyren i söndags! Tack till Johannas snälla dotter som filmade! 🙂 Fick filmen i tre delar och har lagt ihop den, så nånstans backar den bak lite och ni får se oss i repris, det blev lite tokigt där. 😉 Men hela ritten är nog ändå med tror jag. Det är inte jättebra kvalitet men lite ser ni ju iallafall.

Note to self: Bromsa inte när jag svänger! Det gäller både mig och Tell… Men det är ju mest jag som styr, och alltså mest jag som bromsar. Fy på mig. Det ska vi träna på! Mera flyt in i volter och serpentinbågar. Och skritten var det trippigaste jag har sett..hahaha! Hrm, ja, den ska vi träna mer på. Riktigt så spänd brukar den ju inte vara. Halter jobbar vi ju på. Det är svårt. Sen var det det där med att få hästen mer avspänd i galoppen…ähum.. så det inte blir brottningsmatch mellan ryttaren som vill rida lugna långa språng och den peppade hästapållen som vill att ryttaren släpper honom så han får speta på i full racerlama-fart och ligga ner i kurvorna! Alternativt hoppa över sargen, om han bara fick för den där tråkiga piloten alltså. 😉

Men – han är faktiskt rätt lydig för att vara Tell! Och så positiv och ambitiös! Riktigt kul. Fina, fina älskade häst! Ökningarna i trav är jag jättenöjd med, han har sån power när jag har honom med mig! ❤ Flera övergångar blev riktigt bra också, det har vi tränat bra på. Mjuka fina bakben. Jag rider även bättre framåt när jag släpper knäna och ”åker med” lite mer istället för att rida så in i bängen till ingen nytta. 😉 Så där går det framåt! Sen tycker jag att jag kan flyta på ännu lite mer framåt iofs, men det här var ändå över förväntan med tanke på att vi inte har tränat dressyr alls på evigheter. Man hör på filmen hur det blåser och slår i plåten rätt rejält emellanåt, och min duktiga peppade lille sprätt bryr sig inte om det!

Gode gud gör så att Tell får fortsätta vara pigg och fräsch så vi kan komma igång med lite dressyrträning snart igen!

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s