Lagat staket, och ridit barbacka

Idag blev det sent i stallet igen. Var ute på lunchen en stund (sol!!) men jag hade inga förhoppningar om att hinna rida medan det var ljust, och det hann jag ju inte heller. Verkligen inte. 

Efter att Wilma och jag hade spelat lite piano så skulle jag ta in Telleman. Såg att en undertråd låg nere i hagen, så jag gick ut igen med pannlampan. Det visade sig vara liiiite mer än en nedriven undertråd… Det var säkert 14 stolpar där tråden låg nere eller var helt borta. Både över och undertråd. En stolpe var knäckt. Undrar om det varit en älg inne i hagen och vänt? Eller så har de busat och fått med sig halva hagen. Ingen häst hade några sår nånstans iallafall. Det var ju det viktigaste. Och alla var kvar i hagen!

Det tog en bra stund att laga tråden, jag fick bort resterna av den gamla stolpen och Agneta slog ner en ny. Nu är det helt igen. Sen fick jag för mig att rida barbacka på Tell. Det var mysigt! Det är alltid lite ovant när man inte ridit barbacka på ett tag, men man kommer in i det rätt snabbt. Fick till riktigt fin skritt efter ett tag. Skulle tro att jag klämmer med benen på honom när jag sitter i sadeln.. rider man barbacka känner man ju direkt hur hästen reagerar om man lägger om underskänkeln, spänner insidan av låren eller vad man nu hittar på. Mycket bra balans- och ”känsla”-träning är det. Han skrittar jättefint om jag bara sitter lugnt med avslappnade ben. Han gjorde jättefina halter också! I form! Damn it. Jag får rida mer barbacka. Tog lite lite galopp också, woho! Kände mig som en glad ponnyunge. Skulle mest kolla om han kunde fatta galopp bara för sittbenen. Det kunde han. 🙂

Det är klubbmästerskap i WE den 6/12, det kanske vi ska vara med på. 🙂 Och så har jag fått reservplats till att träna för antingen Lisa eller Catharina varannan vecka. Dressyrträning alltså. (De har egentligen fullt på de träningarna, men det brukar ju ofta vara någon som inte kan.) Nästa onsdag är det ju hoppträning för Jens iallafall. Åh vad jag längtar till att få träna igen på riktigt!

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s