Padd on, padd off

Jag har blivit helt fixerad vid att skaffa en barbackapadd. Särskilt nu när jag precis har läst i Ridsport special om att skitduktiga dressyrryttaren Jessica Bredow-Werndl tydligen ibland rider med en sån! Coolt.

Som vanligt får jag ångest, det finns en miljon varianter att välja på. Och helvete vad dyra en del är!! De här två sajterna har verkligen mycket att välja på. http://www.taur.se/  http://www.kapson.se/ (Finns säkert fler också).

Huvudsyftet med en padd (för min del) är att jag gillar att rida barbacka då och då. Har man gjort det i några dagar kommer man ner i sadeln sen på ett helt annat sätt kan jag lova! Det är svinbra för balansen och känslan, samt att sluta klämma med benen och rida mer med mage och rygg.  Dock vill jag gärna slippa skav i arslet, det kan nog även vara bra om en padd gör att det blir lite mindre halkigt, och ett handtag är väl aldrig fel ifall-ifall. 😉 Alltså kan man ju tycka att jag inte behöver en svindyr padd för det. Men jag vill ändå köpa nåt bra såklart… suck.

Har ni några erfarenheter av barbackapaddar? (Vet att iallafall Ida har en! 🙂 ) Här är några jag spanar på. Fast jag har ju aldrig haft nån, så jag vet varken ut eller in. Jag tänker ju inte rida i den varje dag heller, så gärna inte nåt svindyrt. Tar gärna emot tips!

Tills vidare ska jag prova rida med ett schabrak och en elastisk gjord. Det kanske funkar rätt ok ändå, jag vill ju liksom inte köpa nåt i onödan. Det enda jag är lite orolig för är att det hela ska glida runt och skava på Tell, åka på sidan eller så. 

padd4padd3padd2padd1

Angående ridningen idag så regnade det ihållande heeeeela dagen och vår bana var som en swimmingpool. Tell och jag höll oss till skritt för att slippa drunkna. Sen gick vi in och hade en mysig stund i stallet istället, med rykt och stretching samt lite ”hästyoga” och trickträning. (Tell böjer sig i de mest yogakattlika former för att komma åt godis…hahaha. Han är sjukt vig)! Fint så. Nu ska jag lägga mig i soffan och dricka glögg och kolla på bonde söker fru. Ha det gott!

/i

4 reaktioner på ”Padd on, padd off

  • Ida Qvarnström skriver:

   Haha.. ja det kanske de gör? Särskilt den första, den har ju en fårskinnsgrej på som ser väldigt skön ut. Fårskinnsdelen är ju lite formad, allt det andra är helt platt. Det jag letar efter är en tunn padd som man kan sitta på, men den trycks ju liksom ner när man sitter på så det är som att rida barbacka men att man inte glider runt lika mkt. Det är min tanke iallafall! Har provat att sitta på ett schabrak med en elastisk gjord och det funkar också ganska bra. Det här ska väl föreställa en lite mer uppdaterad variant av schabrak med gjord. Tror jag. 🙂

 1. idooooos skriver:

  Schabrak med gjord går helt bort för mig. Okej en skrittrunda i skogen, men såfort man börjar trava/galoppera på volt börjar allt glida.
  Min padd köpte jag på Tradera, nu har jag inte sett dom på ett tag…
  Christ har oxå nån sån där med fårskinn & lite ”bakvalv” heeeelt underbar. Har provsuttit i en i butik förr. Kan nog (nästan) säga att det är värt pengarna, ialf om man ska rida ”dressyr” i dom. Helt underbara!
  Men är man någolunda händig kan man säkert sy en egen med hjälp av en vojlock. Du är ju händig som satan! 😘😘😘

  • Ida Qvarnström skriver:

   Jag vet! Jag är ju rätt händig! Fast lat 🙈😁 Dessutom är min symaskin från 70-talet paj och jag är för snål för att laga den. Ska se om jag kan låna grannens maskin. Borde inte vara så svårt att göra en själv! 😊 Du har rätt, skritt går bra utan ”riktig” barbackapadd. Trav och galopp är inte lika kul nät allt glider åt olika håll! Tack för bra råd!! Kram 💖

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s