Två timmars-ritt i regn och vind

Igår hängde jag med ut i skogen igen, lilla W skulle rida ponnylektion i Kårestad igen så Agneta och jag hakade på. Det tar c:a 30 min att rida dit.

Vi lämnade av ungen och ponnyn på Lottas ridbana med de andra söta ekipagen, Tell var i sitt esse. Han älskar ponnysar! Särskilt en liten vit fluffig sak med svarta prickar på. Honom ville Tell för allt i världen inte släppa med blicken. Han var helt fascinerad! Jag tror att han tror att ponnyerna är föl. Han älskar ju föl. ❤

Medan ponnylektionen höll på red vi en runda i Kårestad. Sjukt mysig by det där. Grusvägarna kändes underbara, vi galoppade på utan problem. Tell hade coolat ner sig från igår och sänkt beredskapsnivån, och dessutom red Agneta Tim idag och han är ju ett mycket stabilt sällskap.

Vi kom tillbaka till Lottas gård så småningom, då var de inte klara så tyvärr fick vi sitta till häst och vänta i 15 min och DÅ öppnade sig himlen på riktigt. Isch. Det hade regnat tidigare också, men inte så illa som detta… Tell försökte med alla medel få rumpan mot vinden men det blåste liksom från alla håll… Till sist hittade jag ett litet tak vid deras ladugård där vi kunde parkera. Tell var nöjd. Vi fick även en hembakad chokladkaka. (Eller vi och vi, jag!) 🙂 Allt var frid och fröjd, fast ganska kallt och blött. Tack gode gud för min långa rid-regnkappa!!

På vägen hem travade och galopperade vi där det gick, hästarna ville gärna hem så fort som möjligt och vi med. Två timmar tog det rätt så exakt från det att vi red iväg tills vi var hemma igen. Fullständigt sjöblöta allihopa, men vi frös inte så farligt iallafall. Inte hästarna heller. Aktion torka och mata djur samt hänga upp blöta grejor började, dagen fortsatte sedan med en varm dusch, snabblunch, och en tur till IKEA med Matias. Jag köpte det varmaste och tjockaste duntäcket de hade. 😀

Skärmavbild 2015-11-30 kl. 13.57.31

Inne är det mysigt. Rida utomhus i detta skitväder var mindre mysigt…

Nu ser jag fram emot lite träning i ridhus till veckan!! 😉 Hoppträning på onsdag och till helgen är det dressyrträning. Hurra!

En reaktion på ”Två timmars-ritt i regn och vind

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s