Året som gått (2015) och planer för 2016

Nu är det ju lite kvar av 2015, men jag gör ändå en liten summering tänkte jag. Så det blir av. 🙂

Det här har varit ett väldigt blandat år för Tell och mig, både högt och lågt. Som jag trodde redan förra året så har det varit lite lugnare i år jämfört med 2014, vi har inte varit ute och tävlat fälttävlan kors och tvärs t ex. Nu har ju det tyvärr varit på grund av tråkiga veterinärbesök, och det hade jag ju inte trott. Men så blir det ibland. Som tur var har vi haft mycket roligt också! Här kommer ett försök till en liten sammanfattning av året:

IMG_1485

Januari började tråkigt med att Tell inte var riktigt fräsch i höger bak. Blev en vända ner till Löberöd för reparation. Sen vila och mycket skrittande…

IMG_4656

När vi väl var igång någorlunda så red vi en pay and ride i Working Equitation ”hemma” på VFK. Och fick rosett! Duktiga häst!

IMG_5538

Hela våren i stort sett hade jag två hästar! Nova fick flytta hem till oss på grund av matte Annas stora tvillingmage. Novan och jag hade mycket skoj ihop, men även lite huvudbry pga protester då och då. Hopptränade och red ut i skogen. Fina tjejen! Hon var lite sned i bäckenet visade det sig sen, nu är det fixat och hon mår prima och protesterar inte längre.

 

IMG_5617

Senare på våren red Tell och jag en dressyrtävling i Älmhult. Tell var peppad och vild men vi var inte helt samspelta och poängen blev sådär. Kul att komma ut ändå!

IMG_5799

IMG_5839

Vårmys hemma på farmen

IMG_5884

Försommarträning för bästa Lisa i värmen! Nöjd häst och nöjd matte!

11705439_10206974830991596_5670134710293462316_o

Tell fick semester i två veckor på sommaren när jag var i Argentina. Så tjock har han aldrig nånsin varit.. men pigg och glad ändå! Här på sommar-hoppträning för Jens hemma på vår bana.

IMG_6535

Ida H som jag lärt känna genom våra bloggar kom och hälsade på i somras! Så roligt!! Ida fick träffa Tell såklart och så åkte vi till Falsterbo.

IMG_1704

Så mycket terräng har det tyvärr inte blivit i år, men här kom vi iväg ner till Bräkne Hoby iallafall och red en träning för Philippa! (Som sen fick pris som årets eldsjäl inom fälttävlan för sitt arbete i Blekinge. Välförtjänt!)

IMG_6874

Sommarpromenad nere vid sjön i värmen

IMG_6948

Vi var med i Div 2-laget i två omgångar för VFK, det är så roligt med lag! Tyvärr blev Tell halt sen så vi kunde inte rida de två sista. De andra lagkompisarna red dock strålande, så vi kom på andra plats i serien! 🙂

IMG_6991

Just det ja, jag tog tåget upp till Gävle och hälsade på Ida och Pantis i Skutskär också! Å vad roligt det var! Vi måste ses snart igen. Var med dem på fälttävlan också och hejade. Kul!

IMG_7129

Detta var året när jag hade massor med ”meetups” med mina bloggvänner! Vi åkte ett helt gäng härliga hästtjejer till Wirsbo i augusti på tredagarskurs. Åhhh så bra det var! På alla sätt! Långt, ja, men det var det värt. Längtar till nästa gång vi ses!

IMG_7095

Studiebesök till Strömsholm under Wirsbokursen

IMG_7395

Anledningen till att vi inte kunde rida de två sista omgångarna i dressyr-divisionen senare på hösten. Fick åka till Staffan igen, och behandla båda fram. 

Skärmavbild 2015-09-28 kl. 00.29.29

Duktig hest, rätt nöjd ändå med sin boxvila med utsikt

DSC_0361

Fast jag inte tävlat fälttävlan själv i år har jag ändå varit ute på en del. Har varit med på två tävlingar som medhjälpare och en som fotograf. Här en bild därifrån. Uddens härliga höstfälttävlan var detta.

IMG_7881

Nu till nåt lite roligare! Vi tränade WE några gånger under senhösten, och Tell var peppad och glad som aldrig förr!

Skärmavbild 2015-11-02 kl. 11.48.58

IMG_1777

Vi startade vår första tävling i Working Equitation (LB) i november i full storm, och gick och vann!!! Tell var i sitt esse. Gud så roligt det var. Dessutom fick vi vårt allra första segertäcke! 😀

IMG_7940

Härliga VFK:are! Så mysig klubb vi tillhör. Fina vänner och funktionärer!

Antal terrängträningar: 1
Antal dressyrträningar: 10
Antal hoppträningar: 7 (och 3 med Nova)
Antal Working Equitation-träningar: 3

Antal dressyrtävlingar: 3
Antal hopptävlingar: 0
Antal Working Equitation: 2 (varav 1 pay and ride) 🙂
Antal stilterrängtävlingar: 0 (skulle varit minst 1)…
Antal fälttävlansstarter: 0 (skulle varit två åtminstone)

Rosetter: Tre. En WE-pay and ride-rosett, vinst i WE LB, och en blå rosett för andraplatsen med laget i div 2 dressyr.

Mål för 2016:

Först och främst är målet att hålla oss friska och krya såklart. Då vore det jätteroligt att tävla WE några fler gånger, och fälttävlan lite lagom. (Tänker mig Bräkne Hoby och Udden, alltså typ ”hemmavid” i första hand.) Dressyren tycker jag vi borde kunna höja vår nivå och bli lite jämnare. Ska försöka starta några LA så att vi kan komma tillbaka till vår gamla nivå. Målet var ju MSV:C innan det kom tråkiga skador emellan och vi fick backa, så det kan jag ju ha som ”nygammalt” mål inför hösten tycker jag. Och så borde jag verkligen våga anmäla mig till 110-hoppning under året!! Jag min fega gås. Jag är verkligen fegare än min häst ibland.. haha! 🙂

6 reaktioner på ”Året som gått (2015) och planer för 2016

 1. Beata Ekman skriver:

  Synd att Tell var skadad förra året i två omgångar. Nu håller vi tummarna att han håller sig frisk så ni kommer ut i terrängen igen. Hoppas vi ses i wirsbo med häst igen.

 2. idooooos skriver:

  Ja erat år har verkligen varit lite upp & ner, men tänk vad mycket ni hunnit med, endå!
  Ni kommer blir riktigt farliga i WE med mer träning!!
  Wirsbo vill jag också åka till!
  Puss & kram

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s