Ibland är allt lätt (även sånt som egentligen är svårt)

Hoppning är så konstigt tycker jag. Det finns nog inget som kan kännas så himla fel och bli så dumt, liksom sätta sig på självkänslan. Och det är väl inget som känns så lätt när det går bra! Mycket märkligt. 

Idag var jag rätt säker på att det skulle gå uselt. Beginners luck förra gången, tänkte jag..  Var förbi och tjuvkollade på hoppträningen kl 18 (jag skulle ju inte rida förrän kl 20), och såg till min fasa att det var ”dogleg”-linjer det skulle tränas på idag, alltså hoppning på böjt spår. Typ planka på långsidan, böjt spår 5 galoppsprång till enorm oxer. Min (och säkert många med mig) absolut värsta övning. Jag rider nästan alltid riktigt kasst på sånt. Hetsar och sneddar för mycket och kommer in in nästa hinder, eller hamnar lite mitt emellan för man vågar inte riktigt gasa ELLER bromsa. Det där förbannade jämna flytet,  hur får man till det när man i panik ska båda styra, svänga lagom mycket OCH komma rätt på nästa hinder??

Något nervös pallrade jag mig ner med Tell genom den kolsvarta skogen till ridhuset. Och sen så gick det så himla bra med allt! Nu red jag väl inte perfekt, så bra var det inte.. 😉 Men när hästrackan är på, lagom taggad och suger fint fram till bettet så är det liksom inte så himla svårt. Kom kanske liiiite nära nån gång och samma sak att nåt språng kanske blev aningen stort, men helt inom ”marginalerna”. Det var absolut inga stora grejor. Fick mycket beröm av Jens. Kul! Det bästa var att det kändes som att det var så lätt. (Och jag var ju beredd på att det skulle vara skitsvårt idag). Tell hoppade allt väldigt lätt, den glada lilla gummibollen. Hurra!

Jag som brukar få ångest bara av att tänka på att jag ”måste” ut och tävla i hoppning (det är ju en hopphäst jag har). Nu ser jag framför mig hur jag vågar anmäla till 110 till våren! Hehe.. ja, det får vi väl återkomma till om jag vågar i praktiken. 😉 Men nu känns det verkligen så iallafall! Finaste häst! ❤

 

5 reaktioner på ”Ibland är allt lätt (även sånt som egentligen är svårt)

  1. idooooos skriver:

    Duktiga!
    Tell ser superhärlig ut att hoppa med! Klart ni rider 110 nästa år. Ibland måste man bara ”bita ihop” & göra det. Jag var liiiivrädd mina första 110, men nu går det bra, det är faktiskt roligare att hoppa 110 också 😀

    • Ida Qvarnström skriver:

      Ja nån gång får man ju bara göra det.. 1 meter har ju känts ganska lätt varje gång vi tävlat det men sen har jag ändå inte vågat anmäla högre 😁 haha.. Kommer typ kräkas första gången. Särskilt när jag går banan.. 🙈 Får muta mig själv med nån present!! 😉 Tack söta du, ja WE känns superkul. Fast det är ju lätt att säga när man börjar med en vinst 😁 Svårt att toppa det, men vi ska försöka! Roligt har vi ju iallafall! 😄 kram!!

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s