Alette-träning

Herregud, jag kommer ha sån träningsvärk imorgon!! Antagligen Tell också. Vilken bra träning det var ikväll! Friskis och svettis släng er i väggen! Både Tell och jag var heeeelt genomsvettiga.

Skärmavbild 2015-12-08 kl. 22.44.06

Det är lite tveksamt om jag orkar köra till Långasjö så ofta, men ibland är det absolut värt det! Det är c:a 5 mil men känns som 500. En timme tar det, på slingriga småvägar rätt ner genom Småland mot Blekinge-gränsen.

Skärmavbild 2015-12-08 kl. 22.45.59

Alette är helt fantastisk. Hon är en mästare på att få hästar lösgjorda, och att det sker NU och inte till midsommar. Jäklar vad man får jobba. 😀 Hon ställer ganska höga krav och är väldigt tydlig, men aldrig på ett sånt sätt att man känner sig dålig. Bara det är makalöst tycker jag. Hon är riktigt riktigt grym alltså. Jag litar väldigt mycket på henne.

Skärmavbild 2015-12-08 kl. 22.47.59

Jag fick kämpa på i både höger och vänster varv med att lösgöra honom, Tell ville gärna göra sig rak i sidorna men det fick han ICKE. Han var rätt förbannad där ett tag, och visst hade jag känningar av ångloksridning idag också, men nu fick han ändå igång bakbenen mycket bättre efter ett tag. Vilken skillnad. Galoppen på slutet var jag jätteglad för. Jag var helt färdig, men glad! 🙂

För att få honom lösgjord, rundare, spåra bättre, och bli mjukare i överlinjen fick jag rida mycket skänkelvikningar, öppna, förvänd sluta och förvänd galopp. Isch vad jobbigt sa Tell, men han gjorde det jag bad om! Tror aldrig jag har ridit så mycket svåra  vägar i förvänd galopp förut. Och så brukar jag inte direkt rida på volt med hästen i förvänd galopp och motställd.. Men det gick! 😊

Agneta och jag försökte filma varann (hon red efter mig) men det blev ett virrvarr av olika kameror. Vi hade med två filmkameror som båda hade slut batteri (i stort sett). Galoppen på slutet filmade Agneta med sin mobil. Skickade över den på fb och kvallan är tyvärr kass. Men hästen är fin! Och känslan var också finfin.


Ska se om jag kan försöka pussla ihop det andra som blev filmat. Suck. Orkar inte just nu. Jag måste äta en julskinkmacka med senap och gå och lägga mig. Känns som att jag har ridit fälttävlan, typ.. helt slut. 🙂

 

2 reaktioner på ”Alette-träning

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s