Äntligen Anna-träning!

Idag jobbade jag sista dagen före jullovet. Jävlar vad trött jag var. Kan även bero på att Karin och jag klädde granen igår och bakade pepparkakor och drack whiskey till kl 02 på natten.. hehe.

Hur som helst. Mamma och lillasyster upphämtade på stationen, och hästapållen riden. Laxen är gravad och vinet uppdrucket.

Jag är så glad över att Anna frågade om jag ville ha ridhusdate ikväll kl 20, woho! Lämnade gladeligen av familjen hemma och åkte till stallet 🙂 Fick se Anna rida sin fina Girabel (fölsto född 2011 e Zirocco Blue – Emilion) en stund innan min träning började, wow vilken häst alltså.

Jag vet inte vad hon gör. Världens bästa Anna! Tell var SÅ fin och jag fick sån fin ridkänsla att jag nästan dog av lycka. Vi gjorde inga jätteavancerade grejor, mest grundridning på stora volter. Lösgjorde och fick igång de mjuka bakbenen. Spåra ordentligt, rätta framdelen på bakdelens spår, och lösgöra bogarna. Jag fick träna mig på att ha koll på mina signaler, att vara tydlig med ramarna, men väldigt mjuk och stilla när jag inte vill något. Att rida MED min peppade ambitiösa häst, inte mot. 🙂 Tell var SÅ nöjd med att vara på jobbet, och var så himla duktig!!

Några Anna-citat från dagens träning:

Det är hästen som ska bli svettig, inte du!

Det är du som bestämmer takten, inte han.

Rid framåt med mjuk och lätt hand och lita på att han är kvar hos dig.

Snabbare, mindre halvhalter! Fastna inte i bromsen. Lita på att han förstår dig! Gör han inte det – DÅ kan du göra om.

Gör inte nåt i förväg, även om du TROR att han kommer ånga iväg med dig. Tydliga snabba hjälper, men stilla där emellan! Reagera OM han går iväg. Inte före det.

Ta inte bort galoppen direkt när du fattat galopp! Låt honom galoppera framåt! Sen kan du stämma av. Börja inte med bromsen i. Han kommer vara kvar hos dig om du litar på honom.

IMG_5153

2 reaktioner på ”Äntligen Anna-träning!

  1. idooooos skriver:

    Många kloka citat från Anna, känner igen mig i flera!! Men vad härligt med ett sånt bra ridpass! Visst blir allt lite roligare i största allmänhet då? Tänk vad du kan njuta lite extra av jullovet nu! ❤️

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s