Hjälmeländet

Jag har nog inte beklagat mig så mycket här på bloggen över hur svårt det är att hitta en terränghjälm som passar? Då kommer lite klagan här iallafall. 😉

Terränghjälmar alltså. Jag har inte jättestora problem i övrigt att hitta hjälmar som passar, Uvex, Pikeur och John Whitaker-hjälmar är det inga problem med t ex. Men terrängkrukor… det är som FÖRDÖMT!!

Ja, jag vet att man kan rida terräng i ”vanlig” hjälm och det gör jag också. Men nu när det ändå finns rejäla störtkrukor särskilt för terräng så tänkte jag att det kunde vara bra att ha en sån. Fast snart ger jag upp. Uppenbarligen är tanken att man inte ska rida terräng om man inte har litet, runt huvud och ingen panna.

Jag har provat samtliga (tror jag) modeller av Charles Owens terränghjälmar, och de är för trånga över pannan allihopa. Spelar ingen roll om jag går upp i storlek, de är lika jävla trånga just över pannan ändå. Och det går ju inte att rida med en hjälm som klämmer och gör ont. (OCH är helt lös på sidorna..).

Nu har jag äntligen hittat en hjälm som många som har det här problemet brukar kunna ha. (Konstig mening, men ni fattar). En superskön hjälm för folk med panna. Till ett bra pris dessutom. Och så skickar de fel liner!! Tydligen är det samma skal till närliggande storlekar, och olika storlek på liners. Hoppas nu att den kommer passa om jag får en annan liner. De ska skicka en sån. Men jag har nästan gett upp det också. Antagligen kommer den ändå vara för liten. Jag har tydligen storlek XXXXXXXXXXXXL. Minst.

onek_furlong_event-500x416

Lätt, snygg, säker och skön! Fast för liten… håll tummarna. (Detta är en Furlong Event från One K, säljs av Nipet Horse)

 

Jag får väl rida med en ”vanlig” hjälm annars, nu har jag verkligen provat allt. Det är ändå säkrare att rida med en hjälm som passar, även om det inte är en terränghjälm. Tror jag. Om (mot förmodan) någon av er som läser detta har jättestort huvud och jättestor panna OCH har hittat en terränghjälm som passar så kan ni väl hojta till??!

 

2 reaktioner på ”Hjälmeländet

  1. idooooos skriver:

    Jag har blivit så beroende av att ha ”ställbart” i nacken så när jag testar hjälmar utan det får jag panik 😝 jag har också stort huvud, men charles owen funkar vra på mig.. Jag har väl ingen jättepanna 😊

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s