Duktig hezt

Det har snöat och varit rätt kallt idag med. Var i stan och köpte mer nypon till Tell, och nya broddar fick det också bli. De gamla var utslitna…

Gick ner till ridhuset ikväll i sällskap med Agneta och unghästen Tom. Det gick bra. Tell var så söt i hagen, han trodde nog det var terräng idag med och ville SÅ gärna följa med! Han bara sprang fram till mig. 🙂 Men han är ju peppad på det mesta så det var roligt att vara lekfarbror till den ”lille” pånken också tyckte han.

Han kändes jättefin och vi joggade på lite i trav och galopp i ridhuset. Låg och rund och mjuka bakben var målet. Skönt att ha ridhus på ridavstånd. Det märks att hästarna tycker det är skönt att kunna röra sig ordentligt, det är ju snö men ändå knaggligt och jävligt i hagarna. Hoppas det kommer mer snö, ELLER att allt smälter bort och knagglet försvinner. Det här mellantinget är inget vidare, även om det är vitt och fint.

En lite rolig grej är att jag inte orkade byta om till ridbyxor och ridstövlar så jag red i ett par tunna täckbyxor med ridkjol över, och stallkängor. Hjälm hade jag iallafall! Såg säkert lite märkligt ut… 😀 Enda minuset var att kängorna inte riktigt går i stigbyglarna, de är lite för breda, men det gick rätt bra ändå. Gillar att känna mig lite som en ponnyryttare ibland. Det är väl bara jeans jag inte gärna rider i.

IMG_8324.JPG

Själva schabraket är mörkblått, här ser det svart ut…

Tell har fått ett nytt hoppschabrak i julklapp av mig, det har en fläta i rosa, grönt och svart på. Så fint! Jag är inte så mycket för rosa annars men detta gillade jag. 🙂 Han har fått ärva ett vitt gammalt hederligt dressyrschabrak av halvbrorsan Tromb också, känner på mig att det kommer bli finfina resultat med det på tävlingarna i vår! Tromb har ju placeringar i medelsvår dressyr. Kanske med det schabraket rent av? 🙂

Skärmavbild 2015-02-24 kl. 21.16.38

Här är Helena och Tromb när det begav sig. Visst är han lik Tell?

 

 

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s