Isch

Snö är ju vitt och fint och så. Just nu snöar det som bara den här… och blåser… usch vad jag fryser!

Det är säkert för att jag har suttit inne på kontoret hela dan. Nu känns det lite sådär att ta sig ut i kylan och rida… hu. Men jag måste motionera mitt djur inför helgen så man slipper skämmas. 😛 Och eventuellt skotta fram mitt släp, om inte Henrik varit snäll och dragit fram det med fyrhjulingen. Hoppas! Härlig fredagskväll va? Får se om jag kan muta sambon till att hälla upp ett glas vin och tappa upp ett varmt bad tills jag kommer hem!!

Det här påminner mig om de åren när jag fått för mig att börja tävla tidigt. Ena gången (i Tingsryd) såg jag i en spegel efter halva tävlingsdagen att jag hade mascara i hela ansiktet, såg ut som en svart goth-clown. Kul. Hade glömt att jag hade försökt göra mig fin på morgonen, och så började jag dagen med att skotta ner en meter snö från hästsläpets tak. Då är det ju bra att INTE ha smink i fejan i så fall. Detta var flera år sen, men efter det använder jag ENBART vattenfast smink om jag tänkt sminka mig. Lesson learned… 😉

Dessutom hade jag mitt gamla släp vi detta tillfälle och på vägen hem var det snöstorm och fruktansvärt otäckt att köra. INTE kul. Det var början till ett uppbyte till boggie… (Vera du känner nog igen dig i detta)!

tell_ida_tingsryd_2013

Första gången vi tävlade, Tell och jag! 🙂 Fint minne trots vintereländet! Detta är från vintern 2013.

 

Den andra gången frös jag händer och fötter av mig i Nybro på hopptävling också nån gång mitt i vintern. Dessutom satt vi fast med både bil och släp i lera och is på en jäkla åker där de tvingade alla att parkera. Så vi kom hem leriga, blöta, snöiga, iskalla men ändå rätt glada pga en fin rosett.

IMG_0085

SKITkallt, men här ser vi glada ut! Detta var innan vi försökte åka hem…

Hur som helst – jag tävlar ju bara för att det är kul, och det är INTE kul mitt i vintern i snökaos och kyla har jag lärt mig. Så jag har inte ens börjat titta på tävlingar än. Väntar tills det känns mer lockande! Hur är det med er, ni som tävlar, har ni börjat planera?

8 reaktioner på ”Isch

 1. Beata skriver:

  Sara planerar för fullt. Hon hade tänkt åka till Helsingborg imorgon men avanmälan i tid som tur var. Nästa tävling är om två veckor för henne. Också i Skåne 😟
  Jag väntar till klubben har sin första i mitten av mars. Nära och bra.

  • Ida Qvarnström skriver:

   Ojdå, det var värst! Helsingborg brukar ha fina tävlingar och det är ju stor väg dit, men inte kul ändå om det är dåligt väglag förstås! Din plan låter lite bättre tycker jag iallafall 😉😄

 2. idooooos skriver:

  Jag är rätt ivrig att komma igång varje år.. Så jag brukar starta i feb OM det för dagen känns som okej väder. Jag anmäler men avanmäler/stryker mig om det för dagen är -20 & snöstorm.
  Jag är faktiskt redan anmäld till årets första tävling iår. 14/2, dressyr (!!?) Men det är i Högbo, dom har dubbla ridhus. Och på något sätt känns dressyr lättare då man har fast starttid & bara behöver komma & rida & åka hem (jag behöver inte direkt vänta på prisutdelningen, tyvärr 😝) Första hopptävlingen är planerad till 2 veckor senare, också i högbo..

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s