Bästa bästa hopphäst!

Det är nåt visst med Mats hoppkurser i Risinge alltså.. Det går alltid bra! 😄 

Okej kanske inte alltid, jag har ju sämst minne, men SOM Tell hoppade idag! Duktiga duktiga pålle. 

 

Jag var helt inriktad på att det skulle vara markarbete idag. Det var det väl iofs, men vi hoppade mycket! Och rätt högt! 

När jag red i hoppsatsningsgruppen på Bodens Ridklubb för länge sen så sa vår instruktör att allt under en meter var markarbete. Så då var det alltså inte enbart markarbete idag, på slutet var det flera hinder som låg på över 1.10. 
Tell var fin redan under uppvärmingen. Antagligen hade jag igen att jag jobbade honom ordentligt igår. DÅ var han pigg, stel som en planka och helt tossig. Så arbete behövdes. Skönt att få betalt för det idag! 😊 Nu var han med mig redan från början och gick runt innerskänkeln och kändes mycket mjukare i sidorna och bakbenen. 

Vi red skänkelvikningar, övergångar och öppna på stora volter, och tagen bakdel varierat med att räta ut och rida framåt i galopp. Sen började vi hoppa lite studs, som låg på en åtta. 

Efter det byggdes det på med studs, böjt spår, fyra galoppsprång (kort) till ett räcke, och fyra till fram till nästa kryssräcke (ännu kortare distans, särskilt efter att de höjt hindret). När det funkade fick vi rida en långsida med en serie med fem hinder (distansen var framåt där inne) och avsluta med två serpentiner där vi hoppade över en vattenmatta och ett litet ”våghinder”. 

När vi satte ihop allt till en bana så hoppade Tell så bra att vi bara behövde rida det EN gång! Duktiga duktiga häst. Han hoppade så spänstigt att jag 1. Nästa åkte ur sadeln för att han hoppade upp sig så fint, och 2. Nästan slutade rida av glädje. Gummiboll!! 

Jag är så glad för att jag red bättre än hos Linda, att jag blev klar i tid och lät honom hoppa med eftergift. Även om han var vrålpigg idag med så blev det väldigt mycket bättre flyt och bättre, rundare språng. Mats är också duktig på att ge verktyg om hästarna blir lite starka mellan hindren, att man t ex flyttar bakdelen in och formar dem för innerskänkeln så man får dem på hjälperna igen. 

Imorgon ska vi hoppa bana, då ska jag försöka få någon att filma. Tyvärr blev det inget filmat på mig och Tell idag, men jag filmade vår kompis Olivia så ni kan få se henne rida så ser ni dagens övning iallafall! Nästan hela. Utom de två sista hindrena som hon glömde 😊

3 reaktioner på ”Bästa bästa hopphäst!

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s