Intressant

Jag ligger i soffan och lyssnar ikapp mig på ridpodden, så sjukt bra! 

Nu lyssnade jag precis på avsnittet ”bryt alla regler” med Lisen och Peder. Rekommenderar det varmt! Många många kloka ord. 
http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/398165?programid=4710

Man är verkligen aldrig fullärd när det gäller hästar. Det är väl det som är så spännande! Jag slutar aldrig att förundras över vilka fantastiska djur det här är, och hur mycket man lär sig av dem. Hela tiden! 

Jag älskar att titta på hästarna i hagen. Nu har jag ju inte stallet hemma, så det är klart att det blir väldigt sporadiska bitar av deras liv som jag får se. Men det brukar vara väldigt lärorikt ändå!

Agneta berättade att Tell varit skitdum mot Tim häromdagen och jagat bort honom från maten. (jag ba ”va”???) Agneta släppte ut Tim med det nya svarta täcket med hals på. Tell kände inte igen Tim, och antagligen såg han väl sig som flockens beskyddare eftersom att ”Tim inte var där” (Tim släpptes ut i hagen sist) och försökte jaga bort den där ”nya inkräktaren”. 

Idag kände han igen Tim igen, han hade sitt gamla vanliga täcke. Haha.. Men alltså, sånt här är väldigt intressant. Hur de beter sig i flock, vad som händer om ledaren inte är där. Eller om nån häst plötsligt får för sig att försöka stiga i graderna.. Tell är ju en liten rädd fjant och gör verkligen inget vidare jobb som ”ledare” men han är ju över Tom och Sonic i rang iallafall så han kände väl sitt kall..? Man skulle verkligen vilja kunna läsa deras tankar ibland! 

Känner mig väldigt sugen på att låna några nya bra och inspirerande böcker på bibblan, eller har jag läst alla hästböcker de har redan? 😁

img_8331

IMG_5839

Tim och Tell.. när de känner igen varann.. 😉

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s