Hoppkursen dag 2

Å vad trött jag är! Måste laga lite mat känner jag. Fy på mig som bara åt en micropizza och en smoothie till lunch. 

Jag stod i affären idag och åkte sen direkt till stallet, det är svårt att hinna äta nåt när det är kunder hela tiden. Får skylla på det. Hade med mig frukt och lite nötter och choklad, men tänkte att jag nog skulle klara mig eftersom vi skulle rida kl 16 idag. Så jag kunde äta middag sen. Det var bara det att nu är klockan 19.30 och jag har precis kommit hem. En stalltimme, ni vet.. 😉

Snabbrapport om dagen: Tell var taggad på ett annat sätt idag tyckte jag, han drog lite och ville göra sig rak. Jag är glad att jag inte gick på det och drog tillbaka, utan satte honom i arbete och tempoväxlade som en galning.

När vi började hoppa kändes det lite sådär. Fastän jag tänkte på att rida in med bra galopp för att kunna sitta upp sista två mot hindret så gjorde jag precis tvärt om. Kom in i för tom galopp och så blev det stora överfallet på slutet. Piss! Vad sur jag var. Tell hoppade bra ändå. Men jag vill ju inte rida så!! Jag bättrade mig direkt som tur var. Upp i lätt sits, fram för skänkeln fyra galoppsprång, vänta/samla lite fyra språng, framåt igen fyra. Sen hade jag suget till bettet igen och bakbenen aktiva. Då var det inga problem alls. Vilken fjäder hästen får när man gör rätt! 🙂

IMG_8392

Efter att vi hoppat fram på några olika hinder plus testat en kombination tror jag det var, så hoppade vi bana två gånger var. Första gången runt 1,00 och andra låg på 1,15. (Fast jag trodde det var max 1,10 som tur var). Särskilt 1,15-rundan är jag jättenöjd med, SOM han hoppade. Och jag har ingen film på det hela tyvärr 😦 . Fick inte med mig nån medhjälpare som jag hade hoppats på och det blev för bökigt att försöka få nån annan att filma. Ni får lita på att jag inte ljuger.. 😉

Det är SÅ roligt att hoppa när man ”hittat det”. Det där lagoma trycket och hästen hoppar upp sig och är så lätt att följa oavsett hindrenas storlek. Finns inget roligare! 😀 Eller jo, terräng. Hehe. Men det är ju samma känsla litegrann. Det där när allt bara flyter på och man kommer rätt varenda gång. Och fy faan vad svårt det kan vara när man INTE får det att stämma. Man får vara tacksam för de gånger det går bra och är roligt!

Jag frågade Mats efteråt om han tyckte vi kunde starta 1,10 utan att skämma ut oss. Han tittade på mig i chock, han trodde nog att vi ridit 1,10 i flera år och att jag undrade om jag kunde starta 1,30. Typ… hahaha. Men ja han sa att vi var ABSOLUT redo för det. INGET tvivel. Då är det väl bara mina arma nerver som jag får försöka göra nåt åt.. ähum. Jag förstår att fickplunta på hopptävling kanske inte är helt okej. Särskilt inte om man själv ska köra dit och hem… 😛

IMG_8393

IMG_8396

 

 

5 reaktioner på ”Hoppkursen dag 2

 1. Beata skriver:

  Jag har en kompis som påstår att hon blir modigare till häst efter en Red Bull. Kanske värt att testa? Vet inte om den räknas som doping 😊
  Kul att det gick bra och att ni i te hade problem på 115 höjder heller.

 2. Ida Qvarnström skriver:

  Intressant! Vad vet jag, det kan ju funka! Fast risken är kanske att man får ännu mer hjärtklappning? 😜 Ja jätteroligt att det gick bra. Det har sällan varit problem med höjder egentligen, det är mer att jag inte ska få spader och börja tänka för mycket 🙈😉

 3. idooooos skriver:

  Vad roligt med en lyckad träningshelg! Längtar tills jag kommer igång med hoppningen nu oxå, känns sååå länge sedan, typ början av Nov 😝
  synd att det inte blev nåt filmat. Man är lite avis på dom där med ”intresserade morsor” som alltid följer med som sällskap, hjälp & filmare..

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s